// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Divya Das og Kim Bildsøe Lassen: Briterne og Brexit
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » International Politik, Journalistik, Samfund

Divya Das og Kim Bildsøe Lassen: Briterne og Brexit

Skrevet af den 21. oktober 2020 – 05:30Ingen kommentarer

De sidste knap fem år har vi hørt så meget om Brexit, at mange formentlig har lukket ørerne til sidst. Nu er det kommet lidt på afstand. Derfor er det rart at få forløbet genopfrisket af hele to danske tv-korrespondenter; kæresteparret Divya Das og Kim Bildsøe Lassen, der dækkede begivenhederne somn London-korrespondenter for henholdsvis TV2 og DR.

Das og Bildsøe tager os både med ind i det engelske kongehus og parlament samt ud på landet, til Nordirland, Skotland og de britiske arbejderbyer. Vi kommer rigtig godt rundt i den engang så store og stolte nation og får et indblik i, at der er stor forskel på livet i London og i byer som Sunderland og Blackpool.

De to journalister leverer en glimrende og objektiv neutral anskueliggørelse af hvad det var, der fik et flertal af briterne til at stemme for at forlade EU. Samtidig giver de et vue ned over nyere britisk politik fra Thatcher i 1980’erne frem til Boris Johnson i dag.

Man bliver ikke kun klogere på selve Brexit-debatten og -forløbet men også på det store land på den anden side af Nordsøen. Et land så genografisk tæt på Danmark. Men meget langt væk fra det danske og skandinaviske velfærdssamfund.

Bogen er skrevet af to tv-journalister til et bredt dansk publikum. Så det er ikke en tung akademisk afhandling om vælgervandringer, nationalisme og stormagtsromantik. Til gengæld har bogen noget mere tyngde end TV2’s USA-korrespondent Jesper Steinmetz’ seneste bog om USA. Begge bøger har forfatterne på forsiden. Men det er nok den genkendelige, der skal til for at læserne tager bøgerne ned fra hylderne i boghandlen, supermarkedet eller biblioteket. Indeni er der i denne her bog til gengæld slet ikke nær så mange billeder af forfatterne, som det er tilfældet i Steinmetz’ bog.

Det er forståeligt, hvis mange sukker bare ved synet af en bog om brexit. Men “Briterne og Brexit” summerer på fornem vis forløbet op. Den giver masser af nyttig viden om både briterne og Brexit, som er godt at have i baghovedet i de kommende år, når vi skal til at se hvordan det kommer til at gå med briternes sololøb.

Divya Das og Kim Bildsøe Lassen: Briterne og Brexit – En frontberetning. Politikens Forlag, 2020. 262 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.