// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Chris MacDonald: Ikke til forhandling
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Chris MacDonald: Ikke til forhandling

Skrevet af den 7. november 2020 – 05:36Ingen kommentarer

Ved første øjekast kan det godt være, at du tænker, at det her er en tung videnskabelig bog med en løftet pegefinger. Både på grund af bogens maskuline udseende (og ikke mindst en alvorlig Chris MacDonald afbilledet på bogens bagside), men lige så meget på grund af alle de noter og kildehenvisninger, den er fuld af. Men lad dig ikke skræmme, dette er bog til mennesker. Store som små, uanset køn og alder. Med underbygget viden, selvironi og en hulens masse håb guider Chris MacDonald os til et bedre, fuldt og længere liv. What’s not to like?

Og hvad er det så, Chris MacDonald vil fortælle os? Hvad er det, der ikke er til forhandling? Hvorfor er det, at flere og flere bliver syge, angste og stressede? Især i en tid hvor vi har alle forudsætninger for at lykkes fysisk og mentalt. Hvad er det, der giver os, hvad Chris kalder vores ”mismatch-problemer”, på trods af at rammerne for en sund livstil ligger serveret på et sølvfad.

Dette og meget mere fortæller han os i form af en række meget personlige erfaringer og studier. Både gennem beretninger om sine tv-programmer, deriblandt U-turn, men også i forbindelse med Chris’ fars kræftsygdom og deres kamp mod tiden for at ændre prognosen. Det bliver nært, samtidig med at viden og forskning understøtter de erfaringer, han gør sig undervejs. Alt sammen på en inspirerende og løsningsorienteret måde.

Ikke til forhandling er en yderst interessant og velfunderet bog om Chris MacDonalds livslange lidenskab, mennesket og kroppen, og hvad vi kan gøre for at få mest muligt ud af den tid, vi har her på jorden. Jeg fandt hans synspunkter og argumenter plausible – mest fordi han på intet tidspunkt løfter en pegefinger eller virker fordømmende. Han ved godt, hvor svært det er at leve, som vi burde, i en tid hvor elektronik og arbejde fylder så vanvittigt meget. Han ved, hvor svært det er at gå forbi slikhylderne i supermarkedet, når du er træt og sulten, og hvor svært det er at hive sig op af sofaen, når du først er landet der med et glas vin. Han vil bare så gerne have, at vi forstår, hvor lidt der skal til for at forbedre vores fysiske helbred. Hvor vigtigt det er, at vi passer på os selv. Og han gør det altså godt.

Chris MacDonald: Ikke til forhandling, Politikens Forlag, 375 sider, marts 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.