// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Annika Estassy: En sang til Hedda
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Chick lit, Jul, Roman

Annika Estassy: En sang til Hedda

Skrevet af den 20. november 2020 – 06:44Ingen kommentarer

Er der noget bedre end at læse en feel-good-bog med en god portion vinterstemning op til jul? Så skulle det da lige være en feel-good-roman med kant og familieproblemer, der får dig til at flyve gennem bogens sider, så hurtigt du kan, for at finde ud af hvad der kommer til at ske. Det og meget mere får du i Annika Estassys bog En sang til Hedda.

Den 39-årige Lina Sundell bliver to uger før jul uden varsel fyret fra sit job. Det kommer som et chok, og hun tvinges til at tage sit liv op til revision. For hvad er det egentlig, der holder hende fra at forlade Sverige og tage på tangoferie i Argentina i stedet? Godt nok forventer hendes mor, Hedda, at Lina kommer hjem og hjælper med familiens gæstgiveri henover julen, og i og med hun efter eget valg ikke har børn (og ikke så meget eget valg ikke har en kæreste), falder valget som julehjælper altid på Lina.

Men i år er det slut med at danse efter Linas mors pibe. Det lige indtil Lina får et opkald fra Københavns Lufthavn om, at hun bliver nødt til at komme og hente sin far. En far som Hedda har fortalt Lina omkom i et flystyrt, da hun var spæd. Lina kører til København med sin tangolærer Rico, som tilbyder at give hende et lift, og inden Lina ved af det, ender hun med at invitere Rico til Nordsverige for at holde en traditionel svensk jul med Linas familie i gæstgiveriet. For Lina er nødt til at konfrontere sin mor, selvom hun på ingen måde har lyst til at se hende efter sin opdagelse.

Hedda er bestemt heller ikke klar på at fortælle sin familie om, hvorfor hun har løjet alle disse år. Hun har travlt med at finde på nye tiltag angående gæstgiveriet. Der er nemlig ingen, der har booket værelser henover julen, og gæstgiveriet er tæt på konkurs. Samtidig har Hedda så svært ved at huske de ting, hun skal, og selvom hun skriver alt ned, kan hun ikke huske, hvor hun har lagt sine noter.

En sang til Hedda er en rigtig fin historie, ikke blot om familierelationer og forpligtelser, men også om kærlighed og tilgivelse. Det er ikke en rosenrød fortælling, men en hverdagshistorie som de fleste vil kunne relatere til, og det var noget af det, jeg bedst kunne lide ved historien.

Annika Estassy: En sang til Hedda, Palatium Books, oversat af Anita Frank Goth, 304 sider, oktober 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.