// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thomsen og Sønnichsen: Det sidste gidsel
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Samfund

Thomsen og Sønnichsen: Det sidste gidsel

Skrevet af den 22. september 2020 – 05:11Ingen kommentarer

At virkeligheden nogle gange overgår fantasien er virkelig et slidt udtryk. Men her er det bare helt på sin plads. For fortællingen om de danske gidsler, der bliver fanget i Kuwait og Irak i månederne op til den første golfkrig i 1990 er hæsblæsende, medrivende og dramatisk. Et stykke danmarkshistorie, som ikke er blevet fortalt så detaljeret før, som den bliver i “Det sidste gidsel”.

Den ene af de to forfattere skrev avisartikler om gidseltagningen da den fandt sted og skrev også en artikel fem år senere, som afslørede en lille bid af hvad der sket. Men han kunne fornemme, at der var mere til historien. Her 20 år senere er det så lykkedes at fortælle den fulde historie. Tak for den vedholdenhed.

Bogen kunne i virkeligheden danne basis for hele tre film, der alle ville være superspændende. En om frigivelsen af den store gruppe af danske gidsler. En om smuglingen af det sidste gidsel ud af Irak få dage før krigen brød ud, og en film om en dansk kvindes rolle leder af en undergrundsbevægelse i det besatte Kuwait.

Undertegnede anmelder pløjede bogens mere end 400 sider igennem på under et døgn og var tryllebundet hele vejen igennem. Bogens helt store styrke er, at forfatterne har talt med rigtig mange af de involverede danskere. Mest afgørende er selvfølgelig fortællingerne fra diplomaten, der tog hånd om gidslerne og var det sidste gidsel, samt de to andre diplomater, som smuglede ham ud.

Fremragende er kort sagt hvad der er at sige om dette værk. Læs den.

Henrik Thomsen og Ole Sønnichsen: Det sidste gidsel. Lindhardt og Ringhof, 2020. 425 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.