// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elsebeth Egholm: Som natten kender stjernerne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Elsebeth Egholm: Som natten kender stjernerne

Skrevet af den 24. september 2020 – 06:52Ingen kommentarer

Malou er en utrolig dygtig og talentfuld koncertpianist, der har en priviligeret tilværelse. Hendes noget ældre mand har styr på hendes karriere, hendes koncerter, hendes liv. Og det har han haft siden hun var ganske ung. Før ham var det Malous mor, der havde styr på hendes liv, så da moren dør mister Malou noget af sig selv og magien omkring musikken er helt forsvundet.

Malou og søsteren Ulla pakker morens lejlighed ned og under oprydningen finder de en gammel lp, med en fransk pianist der ligner Malou på en prik. Musikken på pladen er helt magisk og Malou drages af lysten til at finde ud af mere om hendes dobbeltgænger fra en anden tid.

Hun aflyser alle koncerter og rejser til Frankrig og ved et tilfælde hyrer hun amerikaneren Cody Blake som tolk. Han spiller musik, bor på en husbåd, taler en masse sprog og plages af fortidens mareridt. Han er hemmelighedsfuld, dyster og frygtelig charmerende.

Sammen finder de ud af den franske pianist Sophie Costau er Malous mormor. Hun døde under krigen og både hendes liv og død var præget af hemmeligheder, der har klæbet sig til Malous opvækst og liv.

Som natten kender stjernerne er en helt forrygende roman. Når der kan skrives om kærlighed, sorg og savn uden de typiske banaliteter, men bare en ordentlig omgang velskrevet fortælling, der griber læseren om hjertet, så giver det god mening, at Elsebeth Egholm skriver andet end krimier.

For det er virkelig en skøn bog. Man er med det samme på bølgelængde med Malou og hepper på hende hele vejen for at hun skal finde sig selv i sin søgen efter en fransk pianist, et smukt gammelt flygel og genopdage den magi, der er i musikken.

Det klæder Egholm godt at skrive på denne måde. At nørde lidt i musikkens verden, som hun selv kender ret godt. At lade hovedpersonen lede lidt efter identiteten og selvstændigheden og lade temaet om kærlighed snige sig ind og lidt efter lidt overtage romanen.

Elsebeth Egholm er uddannet journalist, men før det gik hun 4 år på musikkonservatoriet. Hun har skrevet mange prisvindende bøger og haft stor succes med krimiserien om Dicte og senere lægen Rina.

Elsebeth Egholm, Som natten kender stjernerne, Politikens forlag, 352 sider, september 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.