// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ulla Conrad: Gendarmstien
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Gaveide, Historie, Opslagsværk, Rejsebog

Ulla Conrad: Gendarmstien

Skrevet af den 22. september 2020 – 04:51Ingen kommentarer

Kan du lide at vandre? At udforske? Er du nysgerrig? Ikke bare sådan generelt men også mere historisk og geografisk? Så har jeg altså fundet den perfekte bog til dig.

”Gendarmstien – 84 km vandring langs den dansk-tyske grænse” er en meget brugbar og perspektiverende lille bog til dig, der godt kan lide at nyde naturen og at gå en tur i det fri.

Er du ikke så bekendt med Sønderjylland, så er gendarmstien nok heller ikke et begreb, du kender. Jeg har selv boet i Sønderborg og har også vandret landet deromkring tyndt, men gendarmstien var en gammel sti i forfald, da jeg for snart 35 år siden forlod det sønderjyske. I dag er den genoprettet, og du kan nu gå langs de samme ruter som gendarmerne gjorde fra 1920 til 1958 for at holde øje med, om smuglere skulle snige sig ind i landet og undgå at betale den told, som Danmark gennem flere århundreder var så afhængig af.

I år er det præcis 100 år siden, at en folkeafstemning flyttede den dansk-tyske grænse fra Kongeåen ned til, hvor den ligger nu. Derfor er det meget passende, at Ulla Conrad, der selv er vokset op på den tyske side af grænsen, men som i mange år har boet i Danmark, vælger at hylde den grænse, der for hende mere var et bindeled mellem hendes danske mor og tyske far end en reel grænse mellem to lande.

Og kender du bare lidt til området, så tror jeg godt, du kunne finde på at pakke vandrestøvlerne og tage af sted. For her finder du noget af det smukkeste landskab og natur, du kan støde på i vores fædreland. Det er da også et faktum, at flere og flere af vores landsmænd i disse dage vandrer og går ture. Det gælder både de ældre og de yngre. Måske er vi blevet mere sjælesøgende? Eller vi er blevet mere klima- og derfor naturbevidste? Og så spiller den nuværende COVID-19-situation vel også ind, fordi vi ikke har de samme muligheder for at rejse ud og opleve.

Bogen er opdelt i de fem etaper, du kan nyde turen i. For husk, at gendarmstien jo ikke går fra kyst til kyst men kun i 84 kilometer. Som en ekstra luksus får du i hver etape en liste over gode spisesteder, og Ulla Conrad giver i hvert kapitel masser af informationer og gode råd.

Det er god og meget inspirerende læsning, og jeg vil selv bruge bogen, når jeg om kort tid igen besøger det smukke Sønderjylland.

Ulla Conrad: ”Gendarmstien”, Forlaget Hovedland, 144 sider, udkom maj 2020.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.