// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anders de la Motte: Vintervild
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Anders de la Motte: Vintervild

Skrevet af den 6. september 2020 – 06:57Ingen kommentarer

Leder du efter en virkelig god læseoplevelse, så se med her. Anders de la Motte tager os i Vinterild med på en rejse dybt ind i en lille hytteby i de skånske skove, hvor den smukkeste natur gemmer på mere og andet end historien om moseheksen dybt nede i søens mørke. En forfærdelig brandulykke lucianat i 1987 trækker sine spor 30 år frem i tiden, hvor en kvinde stadig er mærket af de ar, hun dengang fik på både krop og sjæl.

Laura Aulin har sit eget firma, hvor hun vurderer medarbejdere for diverse virksomheder. Hun er virkelig god til det, hun laver, og er kendt for at være eminent til at screene sine klienter for deres svagheder. Da hendes faster Hedda dør, arver Laura hendes nu forfaldne hytteby, hvor Laura tilbragte hver sommer som barn. Laura har ikke besøgt egnen eller talt med sin faster siden tragedien for 30 år siden, hvor hun mistede sin bedste veninde Iben i den forfærdelige brandulykke, og det er kun af nød, at hun beslutter sig for at vende tilbage for at deltage i Heddas begravelse.

Laura befinder sig ikke længe i byen, før hun opdager, at hun ikke er velkommen. Heddas hytteby skal sælges, og valget af køber deler vandene i den lille by. Laura bliver presset fra alle sider, samtidig med at hun forsøger at afklare, hvad der afholdt Hedda fra at sælge, og hvorfor hun ikke havde kontaktet Laura, nu hun endte med at lade Laura arve hyttebyen. Efterhånden som hun graver i fortiden, opdager hun, at Hedda var på sporet af noget. En hemmelighed, nogen for alt i verden vil bevare.

Vinterild er den tredje, fritstående bog i ’Skånekvartetten’, og den svenske krimiforfatter Anders de la Motte fortsætter på alle måder det knaldhøje niveau. Bogen er som sine forgængere utrolig velkomponeret og med et yderst interessant persongalleri, der indbyder til flere historier – hvilket der jo desværre ikke kommer. Vinterild, som hører til inden for Nordic Noir-genren, er en langsomt opbygget historie med et plot, der både overrasker og holder dig til ilden alle bogens 445 sider og viser, at Anders de la Motte efter min mening og uden undtagelse hører til blandt toppen af nordiske krimiforfattere.

Anders de la Motte: Vinterild, Modtryk, 445 sider, udkom 21. august 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.