// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karin Slaughter: De tavse kvinder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman, Spænding

Karin Slaughter: De tavse kvinder

Skrevet af den 13. oktober 2020 – 07:30Ingen kommentarer

’Hvis du bevæger dig det mindste, slår han dig ihjel. Hvis du laver en eneste lyd, slår han dig ihjel.’ En seriemorder og voldtægtsforbryder er på spil, men der er ingen, der kan kæde ofrene sammen. For gerningsmanden sidder bag lås og slå, og sagen er for længst lukket – indtil et nyt offer tvinger GBI, Georgia Bureau of Investigation, til at grave i ellers henlagte sager på tværs af landet.

En ung kvindelig studerende findes død i skoven i Grant County – det lige indtil retsmedicineren Sara Linton på åstedet opdager, at den unge kvinde stadig trækker vejret. Hvad de først antager, er en faldeulykke, viser sig at være en gerningsmands modbydelige værk, og politichef Jeffrey Tolliver sætter alt ind på at fange ham. Ti år senere er sagen lukket, og den formodede gerningsmand Daryl Nesbitt er allerede dømt – dog for en anden forbrydelse, for han blev aldrig fældet for overfaldet. Under et fangeoprør i statsfængslet Phillips State Prison får han taletid med Will Trent og Trents makker Faith Mitchell og overbeviser dem om, at den unge kvinde, der nogle dage før er blevet brutalt myrdet i en park i det nordlige Georgia, er offer for den selvsamme morder, som Nesbitt er anklaget for at være.

Faith og Trent kan ikke lade sagen ligge. Da de begynder at grave, er der for mange kvinder, der har lidt samme skæbne, og de er klar over, at de for at efterforske sagen til bunds er nødt til at rippe op i en sag, som den højtagtede afdøde politichef Jeffrey Tolliver afsluttede – og derved rippe op i Sara Lintons minder om sin afdøde mand, her 5 år efter hun begravede ham. Et kapløb mod tiden sættes i gang, for det er en sag om liv eller død –gerningsmanden har et klart mønster, og han er bestemt ikke færdig.

Samtidig har Sara og Will store problemer i deres forhold. De vil begge mere, end de fortæller hinanden, og går rundt om den varme grød. Wills dæmoner fra en opvækst med overgreb og svigt kommer til udtryk gang på gang, og Sara kan ikke undgå at sammenligne ham med Jeffrey. Hendes egne ar efter et brutalt overgreb, som har gjort hende infertil, er bestemt heller ikke med til at gøre kommunikationen bedre.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er kæmpe fan af Karin Slaughter. Noget af det kan begrundes med, at Slaughters bøger om specialagent Will Trent og retsmedicineren Sara Linton var de første krimier, jeg kastede mig over inden for den genre, men det har mest at gøre med, at de alle er så forbandet velkonstruerede.

De tavse kvinder er om noget lige så godt skruet sammen som alle de tidligere bøger, og det var helt fantastisk at få lov til at gense nogle af karaktererne, jeg holdt mest af her i den 10. bog om Will Trent og Sara Linton. Bogen kan sagtens læses som en selvstændig krimi, og lad dig endelig ikke skræmme af de mange sider – det er godt håndværk det her og med en yderst plausibel historie om forfærdelige overgreb på kvinder og de ar, de fører med sig.

Karin Slaughter: De tavse kvinder, HarperCollins Nordic, oversat af Henrik Enemark Sørensen, 608 sider, august 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.