// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søren Jønsson og Brian Bak Jensen: Ærkemestertårnet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Dansk roman, Fantasy

Søren Jønsson og Brian Bak Jensen: Ærkemestertårnet

Skrevet af den 6. august 2020 – 05:31Ingen kommentarer

Ærkemestertårnet er bind to i serien, og lige som første bind fungerer teksten næsten som en traditionel “du er helten”-bog, hvor man skal træffe valg undervejs og springe mellem kapitlerne. Denne serie adskiller sig dog ved at have en multimedial form.

Bogen tager fat, hvor første bind slap: Du er Ildmesterens, Asbestos, Førsteelev, og sammen er I to på mission for at bekæmpe den onde troldmand, Nexus, som kontrollerer Sjælemagien.

Det taler kun til Ærkemestertårnets fordel, at der synes at være en højere sværhedsgrad i dette bind. Det er ikke bare at finde vej til Nexus og så bekæmpe ham. For det kræver også, at man har valgt den rigtige vej for at have de rigtige kræfter til at bekæmpe ham i den sidste kamp. Så man kan komme ud for at skulle klare bogen fra start og kæmpe mod Nexus op til flere gange, før det lykkes. Og det er kun fint, at der er noget modstand.

Der følger en app med til denne bog, som er programmeret af Mikkel Johansen, og illustrationerne er tegnet af Brian Bak Jensen. Og det er på denne måde, at bogen adskiller sig fra de traditionelle udgaver af disse bøger. Man skal dog være lidt varsom, for man kan godt fange en forkert opgave med sin telefon, mens man bladrer blandt siderne. Det er så ikke værre, end at man blot går et kapitel eller to tilbage og scanner opgaven, og så er man på rette spor igen. Det er dog trods alt sjovere at undgå dette.

Men alt i alt synes jeg, at det fungerer ganske fint. Min søn på 11 år har også været fint underholdt med denne bog og app. Jeg skal helt bestemt også læse og spille disse bøger med mine to piger, når de bliver gamle nok. Den kan anbefales til børn omkring mellemtrinet og måske de ældre børn i indskolingen.

Læs også anmeldelsen af Ildmesteren.

Søren Jønsson og Brian Bak Jensen: Ærkemestertårnet. Peasoup, juni 2020. 124 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.