// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søren Jønsson og Brian Bak Jensen: Ildmesteren
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog, Dansk roman, Fantasy, Malebog

Søren Jønsson og Brian Bak Jensen: Ildmesteren

Skrevet af den 10. april 2020 – 05:20Én kommentar

Ildmesteren er en ganske interessant variant af den klassiske, interaktive “du er helten”-bog. Der følger nemlig en app med til denne bog, som er programmeret af Mikkel Johansen, og illustrationerne er tegnet af Brian Bak Jensen.

Illustrationerne fungerer i fint samarbejde med appen, hvor man scanner en illustration, hvorefter man så skal løse en gåde eller en anden lille opgave, om det så er matematiske “forbind stregerne”, at tegne mønstre eller noget helt tredje. Som en bonus er der også mulighed for, at man kan farvelægge alle illustrationerne efter behag som en farvelægningsbog.

Selve teksten fungerer som en traditionel “du er helten”-bog, hvor man skal træffe valg undervejs og springe mellem kapitlerne.

Du er Ildmesterens, Asbestos, Førsteelev, og din læretid bliver hurtig afsluttet, da I erfarer, at en stærk magiker har anvendt sjælemagi, hvilket er forbudt. Det er nu op til mestrene og deres elever at sætte en stopper for det. På vejen kommer du også ud for en masse udfordringer og valg på egen hånd, der er med til gøre dig stærkere og udvikle dig.

Ildmesteren er første bind i serien, og den slutter med en cliffhanger, som pirrer ens nysgerrighed og længsel efter bind to.

Både min søn og jeg har spillet og klaret bogen med hver vores telefon. Det har været en underholdende rejse for os begge to, og jeg kan bestemt anbefale den til børn i mellemtrinet, eller yngre hvis man har lidt hjælp fra en voksen, da der også er regnestykker og tabeller med. Bogen og plottet kan også pirre forældre med hang til magi og fantasy.

Ildmesteren ville desuden være et rigtig fint alternativ til underholdning med læring for de mindre klasser under coronakarantænen.

Søren Jønsson og Brian Bak Jensen: Ildmesteren. Peasoup, oktober 2019. 94 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.