// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Holly Brown, Sophie Hannah, Clare Mackintosh og B.A. Paris: Rivalen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding, Thriller

Holly Brown, Sophie Hannah, Clare Mackintosh og B.A. Paris: Rivalen

Skrevet af den 19. august 2020 – 06:44Ingen kommentarer

Hård konkurrence og masser af drama præger den prestigefyldte dramaskole Orla Flynn Academy. Men også hemmeligheder og skjulte agendaer. For når ulykken sker, hvem taler så sandt? Hvem er uskyldig, og hvem er den skyldige? Spørgsmålet er måske helt enkelt; Hvem er den virkelige skuespiller på skolen?

Carolyn, Bronnie, Elise og Kendall er enige om én ting; De vil gøre absolut ALT for at beskytte deres døtre. Også selvom det er på bekostning af deres såkaldte venskab. Deres teenagedøtre Ruby, Sadie, Bell og Jess, også kaldet ’De fantastiske fire’, har holdt sammen, siden de startede på Orla Flynn Academy, og selvom forrige år ikke ligefrem var det bedste skoleår for pigernes venskab, virker det, som om de trods alt har fundet deres plads. Det lige indtil en ny pige kaldet Imogen starter, og hun bestemt ikke vil holdes uden for firkløveret.

Skolens rektor, Adam Racki, påtvinger firkløveret den nye pige, og inden længe begynder der at ske en række mystiske hændelser – alle rettet mod Ruby, som var årsagen til de skår, pigernes venskab fik sidste år. Pigernes mødre er på dupperne. De vil ikke tillade mere uro for deres døtre, og alle tegn peger på den nye pige i klassen. Spørgsmålet er bare, om de kan bevise det, og om de nu også er helt sikre på, at det ikke er en af deres egne piger, der igen er på spil.

Historien er opdelt i korte kapitler, hvor hver af de fire mødre har deres stemme. Det er en fed måde at fortælle en historie på og en eminent metode til at lede sin læser på vildspor. Det kan godt virke lidt spøjst, at hele fire gode krimiforfattere sætter sig ned og skriver en spændingsroman sammen. For hvordan kan det overhovedet fungere med forskellig skrivestil og forskellige stemmer i en bog? Nå, men det gør det altså, og selvom jeg ikke kunne lade være med at analysere sproget bogen igennem for at fange variationen mellem forfatterne, kunne jeg ikke sætte en finger på noget. Historien var gennemarbejdet, nyskabende og virkelig spændende.

Holly Brown, Sophie Hannah, Clare Mackintosh & B.A. Paris: Rivalen, Gads forlag, Oversat af Brian Christensen, Udkommer 19. August 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.