// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sofie Sarenbrant: Mytomanen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Sofie Sarenbrant: Mytomanen

Skrevet af den 3. november 2020 – 06:32Ingen kommentarer

Vold, løgne, udstødelse og den perfekte facade. Ved vi egentligt, hvad vores børn går og laver, når de hænger ud efter skole? Er vi overhovedet sikre på, at de ligger i deres senge hver aften, efter vi har sagt godnat?

En 13-årig dreng findes dræbt på motionsstien i det mondæne Smedslätten-kvarter i Bromma af skolens idrætslærer dagen efter et orienteringsløb. Liget er meget ilde tilredt, og da kriminalinspektør Emma Sköld ser nærmere på drengen, kan hun ikke undgå at tænke, at morderen må have haft en umådelig vrede over for ham.

Der går ikke længe, før de finder ud af, at drengen er Felix Rossi – en køn, stille og talentfuld ung dreng, som holdt sig for sig selv. Emma og hendes makker Krille kaster alt til side for at efterforske sagen, og da det viser sig, at Emmas søster Josefin træner en gruppe kvinder i byen, hvor Felix’ mor er en af dem, dannes der pludseligt et helt andet billede af den ellers perfekte familie. Men hvem kan de stole på fortæller den fulde sandhed?

Emmas eks Nyhlén er også aktivt på sagen, men da det spidser til, tager han børnepasningstjansen og overlader det til Emma at gå all in på sagen. Han er ved at acceptere, at de aldrig skal være en familie igen, selvom det bestemt ikke huer ham, at hun danner makkerpar med den flotte unge politiassistent Krille. Krille selv er fuldkommen blæst væk over den smukke Emma, men han har store personlige problemer med en ubuden gæst i sit hjem, og han vil ikke belemre Emma med det.

Mytomanen er Sofie Sarenbrants ottende bog i serien om den hardcore kriminalinspektør Emma Sköld, og den har fokus på en række meget aktuelle emner som vold blandt unge, gruppepres og klasseskel. Bogens tempo er langsomt, men det passede mig faktisk fint, da det gav mig mulighed for at lære karaktererne bedre at kende. Det er altid noget af et sats at hoppe med på en serie, når den er nået til den ottende bog, men Mytomanen står godt alene, og den indbyder virkelig til et nærmere bekendtskab med forfatteren.

Sofie Sarenbrant: Mytomanen, People’s Press, oversat af Kamilla Jørgensen, 418 sider, oktober 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.