// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kristina Ohlsson: Ørneklippens hemmelighed
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Gys, Horror, Roman, Ungdomsroman

Kristina Ohlsson: Ørneklippens hemmelighed

Skrevet af den 12. november 2020 – 06:51Ingen kommentarer

Bonnie og Charles er jævnaldrende stedssøskende. De løber hjemmefra, da de finder ud af, at forældrene vil flytte til London. De tager på uanmeldt besøg hos Bonnies mormor, som hun ikke har set i seks år. Mormoren bor i et stort hus på en klippe ved siden af et uhyggeligt og hemmelighedsfuldt fyrtårn. De får allernådigst lov af deres forældre til at være der en uge, men allerede første dag i byen hører de foruroligende ting om byen og nogle personer i den.

Myten om Den Hovedløse Hævner spøger i byen og har gjort det i mere end 100 år. Som gammel skibskaptajn i byen, søger han hævn over dem, som var skyld i hans død for mange år siden. Da Bonnie og Charles ankommer til byen, er en ung dreng, Sven, allerede forsvundet. De to unge børn tager det nu i egne hænder at opklare mysteriet og redde den lille dreng, før det er for sent.

Ørneklippens hemmelighed er nem at læse og har et højt tempo. Stemningen begynder blidt, men udvikler sig tidligt til at blive dyster. Sproget flyder let, og man bliver hurtigt draget ind i historien. Den formår dog stadig at opbygge en fin karakterbasis for de to unge hovedpersoner, Bonnie og Charles.

Romanen har en fin balance mellem lethed og dybde, som kan fastholde de unge læsere. Uhyggen indfinder sig og vedbliver til slut med en kontinuerlig stigende spændingskurve frem til de sidste sider. Det er et interessant plot, og bogen har også et par mindre twists undervejs for de ikke helt erfarne læsere. Det er en god gyserhistorie for teenagere og børn på mellemtrinet.

Kristina Ohlsson: Ørneklippens hemmelighed. Oversat ved Vibeke Bruun Arildsen. Alvilda, februar 2019. 197 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.