Casey McQuiston: Rødt hjerte, blåt blod
Hvad hvis du nu tvinges til at tilbringe en masse tid sammen med den person, du foragter allermest, og ikke nok med det; du bliver nødt til at lade som om, du kan lide ham – faktisk skal du forestille dig, at I er de bedste venner. Og hvad hvis du så opdager, at den mavepine, du har, ikke er indædt foragt, men en tiltrækning, du aldrig ville have forestillet dig. Kærligheden er i højsædet i ‘Rødt hjerte, blåt blod’ og mellem ingen andre end Prinsen af Wales og sønnen af USA’s første kvindelige præsident.
Alex er charmerende, flot og lynende intelligent. Han er en kæmpe bonus i sin mors genvalgskampagne i målet om at sidde en ny periode som USA’s præsident. Sammen med sin søster, June, og deres fælles bedste veninde, Nora – også kaldet ’De tre i Det Hvide Hus’ af pressen – styrer de medierne med hård hånd. Der bliver tænkt over alt, når de færdes uden for Det Hvide Hus, og Nora og Alex’ falske forhold bliver holdt i live ved bevidste fotos og ophold på hoteller i byen.
Alt er godt, indtil præsidentfamilien bliver inviteret med til den engelske kronprins’ bryllup, og Alex kommer op at slås med Henry, Prinsen af Wales. Alex’ mor, USA’s præsident, er rasende og kræver, at Alex løser problemet, så der ikke opstår en diplomatisk krise mellem de to lande. De to unge mænd bliver derfor nødt til at lade som om, de er bedste venner, og det er ikke uden besvær. Hvad Alex dog ikke ved, er, at Henry selv må leve en proforma-tilværelse, og at han faktisk er vild med Alex.
Jeg er ret pjattet med den mangfoldighed, litteratur i dag rummer. Casey McQuiston skriver om det spirende forhold mellem to mænd på så fin en måde, at det er kærlighedshistorien og de forviklinger, den bærer med sig, der er i fokus og ikke kun homoseksualiteten. Historien er fyldt med humor, flotte mennesker, kunst, politik og litteratur. Det er et vaskeægte eventyr om prinsen og prinsen.
Casey McQuiston: Rødt hjerte, blåt blod, Forlaget Memoris, 412 sider, juli 2020