// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Clare Mackintosh: Når det er slut
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Clare Mackintosh: Når det er slut

Skrevet af den 3. juli 2020 – 06:48Ingen kommentarer

Max og Pip er indbegrebet af et lykkeligt par. De kan ikke forestille sig et liv uden hinanden, og da Pip bliver gravid, og de får sønnen Dylan, er lykken fuldendt. To år senere ramler det hele, da de får den værst tænkelige besked. Dylan har en ondartet tumor i hjernen og skal opereres. Det er bare ikke hele tumoren, lægerne får opereret væk, og Max og Pip skal træffe et valg om, hvad der fremadrettet skal ske med deres lille søn. Problemet er bare, at de for første gang i deres forhold ikke enige, og hvis et barns forældre ikke kan blive enige om videre behandling, må retten træffe valget for dem.

Max og Pip skal vidne imod hinanden i en sag, der skal afgøre deres lille søns fremtid. Medierne er på dupperne, og trods Max og Pips store kærlighed til hinanden er det nærmest umuligt at fortsætte som par. I to sideløbende historier og i to verdener med hvert deres udfald af det valg, der bliver truffet, hører vi om deres sorg, håb og kærlighed. To veje der fører væk fra hinanden for ikke at mindes det, som gør ondt. Men også to veje, der igen vil krydse hinanden i et minde om det, der var.

Clare Mackintosh er nok for de fleste kendt for at udgive spændingsromaner med utroligt solide plots, så selvom emnet er komplet anderledes, kom det ikke bag på mig, at hun kunne levere så gribende en historie. Det, der nok gjorde det største indtryk på mig, udover at historien er baseret på Clare Mackintosh’ eget liv, var, at jeg ikke kan holde op med igen og igen at tænke på det valg, de måtte træffe. Ideen om at fortsætte bogen i to parallelhistorier var simpelthen så interessant. Det var umuligt at vælge side. Begge forældres valg bliver skildret så ærligt og rørende, at jeg stadig ikke ved, hvad der var det rigtige.

Når det er slut er hjerteskærende, forfærdelig og så forbandet sørgelig, men også en livsbekræftende historie om, at livet går videre, og hjerter heles. Er du til bøger, der rammer dig i lige hjertet og fremtvinger et par tårer eller tusind, bliver du simpelthen nødt til at læse denne bog. Det er nok den mest rørende bog, jeg har læst i meget lang tid.

Clare Mackintosh: Når det er slut, Aronsen, Oversat af Brian Christensen, 407 sider, juni 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.