// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Fire noveller fra Novellix: Tine Høeg, Thomas Korsgaard, Jacob Skyggebjerg og Josefine Klougart
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Noveller

Fire noveller fra Novellix: Tine Høeg, Thomas Korsgaard, Jacob Skyggebjerg og Josefine Klougart

Skrevet af den 11. juni 2020 – 06:20Ingen kommentarer

Så er der atter nye noveller fra Novellix til det novellelæsende folk! Denne gang indeholder gaveæsken fire nyskrevne noveller af nogle af Danmarks mest roste og omtalte unge forfattere. Det er som forlaget selv skriver toptunet litteratur lige til at stikke i lommen.

Thomas Korsgaard leverer veloplagt novellen Det var jo dengang om venskaber, om at vokse fra hinanden, om når vennerne får børn og man selv stadig lever ungdomslivet. Jeg er glad for hans forfatterskaber og har læst begge romaner om Tue og også hans novellesamling fra efteråret.

Tine Høeg skriver om kærestesorg i den helt enkle og stramme stil, vi kender fra hendes digtromaner. Måske skal vi kalde hendes bidrag Hej sol fuck love for en digtnovelle. Hun lægger ud således: “Jeg tager din hånd op under min trøje, mens vi venter på, at regnen holder op. Da regnen holder op, fortæller du mig, at vi ikke skal være kærester mere.” Åh! Scenen er sat. Og herefter er der det ene mandebekendtskab efter det andet. Det lindrer bare sjældent ret længe på den altopslugende hjertesorg. Det er så fint, oplagt til højtlæsning.

Josefine Klougarts bidrag Det ophøjede foregår på det sydlige af Djursland, hvor forfatteren selv stammer fra. Her møder vi flere karakterer, som jeg trods den korte novelle fik så meget en fornemmelse af, at jeg gerne ville have mere. Vi får et portræt af et landbysamfund, hvor der kværnes bajere, køres på traktor i bar røv og stjæles æbler.

Den sidste novelle Røvhul er skrevet af Jacob Skyggebjerg og han prikker ganske vellykket til det etablerede kultursystem. Det handler om at kende de rigtige, at hænge ud de rigtige steder og den slags. Og der er hele tiden en underliggende stemning af, at mere er på spil.

Det er i den grad en helt i orden oplevelse at lytte til disse fire forskellige stemmer. For det er bestemt forskellige stemmer med hver deres stil. Og det er helt i orden til trods for, at der ikke som sådan er en rød tråd rent tematisk.

Generelt byder jeg disse novelleæsker fra Novellix velkommen, fordi de byder på lækre smagsprøver af forfatterskaber, jeg måske ellers ikke ville have stiftet bekendtskab med. Det er sgu da smart!

Vi har også anmeldt novelleæsker med: Kærlighed, Danske klassikere og nyere danske noveller.

Novellix, Tine Høeg, Thomas Korsgaard, Jacob Skyggebjerg og Josefine Klougart, Maj 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.