// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sarah Jio: Når violerne blomstrer
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Sarah Jio: Når violerne blomstrer

Skrevet af den 4. juni 2020 – 06:39Ingen kommentarer

Emily Wilson havde alt. En bog på bestsellerlisten, en skøn lejlighed i New York og en dejlig mand. Men tiden går og Emily kæmper med at få skrevet den næste bog og en dag finder manden en anden og Emily befinder sig i sit livs krise.

Så da der dukker en invitation op fra grandtante Bee, der inviterer hende til at bo en måned i sit hus på øen Bainbridge Island, takker hun ja. Da hun var barn tilbragte hun sine somre på øen, med sol, strand og den første forelskelse. Under påskud af at finde inspiration til en ny bog og for at hele sit knuste hjerte, flytter Emily ind hos tante Bee.

I det store hus får Emily det lyserøde værelse og i en skuffe finder hun en gammel rød dagbog. Bogen indeholder en kærlighedshistorier fra 1940’erne, men da Emily forsøger at finde ud af hvem bogen handler om, støder hun på fortielser, hemmeligheder og lukkede døre. Emily er opsat på at finde ud af mere om denne historie og hun opmuntres af Bees veninde, der er dødeligt syg af kræft.

Emily genoplever den første forelskelse, men mærker også, at hun er kommet videre. Selv eksmanden hjemme i New York får ikke mange tanker med på vejen, da hun møder kunstmaleren Jack. I det hele taget gennemgår Emily en stor forvandling i de uger hun tilbringer på øen, og hun finder også ud af, at hun selv er en del af den videre historie, der er skrevet i den gamle røde dagbog.

Når violerne blomstrer er en rigtig feelgood historie, der fungerer rigtig godt med to tidsspor, Emilys historie og dagbogshistorien. Tilsat forviklinger, hemmeligheder og en god portion romantik, er der dømt skøn ferielæsning.

Sarah Jios bøger udkommer i mange lande og hendes første bog på dansk: Alle blomsterne i Paris er også anmeldt her på sitet.

Sarah Jio, Når violerne blomstrer, på dansk ved Ulla Oxvig, Gads Forlag, 370 sider, Juni 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.