// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anna Ekberg: På date med en morder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Anna Ekberg: På date med en morder

Skrevet af den 22. august 2020 – 06:40Ingen kommentarer

Anna Ekberg – du har gjort det igen! På date med en morder er endnu en page-turner af en spændingsroman med et fantastisk persongalleri, som kendetegner forfatterne bag pseudonymet Anna Ekberg, Anders Klarlund og Jacob Weinreich, så godt. Denne gang tager de os med på et hardcore datingmarked, hvor grænsen for, hvad der er acceptabelt, bliver rykket, efterhånden som lysten tager over.

Det er et år siden, journalisten Ibens lillesøster Cecilie forsvandt sporløst fra sit hjem. Politiet er overbevist om, at hun er blevet dræbt, og at gerningsmanden er én, hun har mødt på en date. Det er nemlig ikke småting, de har gravet frem om Cecilies singleliv, den uge hun ikke havde sine børn hos sig. Iben kan ikke forlige sig med tanken om den Cecilie, politiet fortæller hende om – det er ikke den søster, hun engang var så tæt på. Hun ville have fortalt Iben om, hvad der foregik i hendes liv, men var de nu også så tætte op til dagen, hun forsvandt? Eller havde Iben så travlt med sit eget liv, at hun aldrig fik spurgt Cecilie om hendes?

Iben kan umuligt lade sagen ligge, så da politiet lægger an til ikke at bruge flere ressourcer på at fange morderen, beslutter hun sig for selv at grave i sagen. Hun vil gå i sin søsters fodspor uanset hvad. Også selvom det bliver på bekostning af hendes ægteskab og den mand, hun elsker. Iben opretter en profil på Tinder, og så går jagten ind på at finde den type mand, Cecilie ville date. Men er Iben nu også forberedt på, hvor langt hun må gå, og hvad hun vil gøre, hvis skæbnen vil, at hun skal stå ansigt til ansigt med den mand, der har gjort Cecilie ondt? Og kan Iben gøre få sig selv til at gøre, hvad der skal til for at komme så tæt på morderen? Tænk nu, hvis der ingen vej er tilbage.

Jeg er kæmpe fan af Anna Ekbergs bøger, som indeholder de mest gennemarbejdede, intelligente og fantastiske plots. På date med en morder var nok den mest creepy historie, Anna Ekberg har leveret til dato – måske fordi det satte en masse tanker i gang om, hvor skrøbeligt det er at udlevere sig selv overfor vidt fremmede mennesker. Og fordi historien var så velresearchet, at det føltes, som om det kunne ske for din veninde – hende, der efter en skilsmisse havde brug for at eksperimentere lidt med mænd og sex. Et godt råd til jer, der nu vil kaste jer over På date med en morder; lad være med at læse denne bog en aften, du er alene hjemme, eller endnu værre – lige før en date.

Læs også vores anmeldelser af Anna Ekbergs andre bøger her..

Anna Ekberg: På date med en morder, Politikens forlag, 358 sider, Udkommer 20. august 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.