// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jørn Lier Horst: Felicia forsvandt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Jørn Lier Horst: Felicia forsvandt

Skrevet af den 31. maj 2020 – 08:00Ingen kommentarer

Modtryk har udnævnt 2020 til Jørn Lier Horst-år i Danmark, da hans William Wisting-series popularitet er støt stigende, og i den forbindelse udgav forlaget i starten af maj de første fire bøger i serien på dansk. I dette andet bind finder bygningsarbejdere et lig i et gammelt skab under en udgravning. William Wisting tilkaldes endnu en gang og må genåbne en gammel forsvindingssag, som man egentlig havde henlagt som selvmord. Wisting er under stort pres, for hvis det viser sig, at der er tale om mord, har han kun få dage til at løse sagen, ellers falder den for forældelsesfristen, og morderen kan gå fri.

Mens Wisting og hans team arbejder på den gamle forsvindingssag, forsvinder en ung kvinde. I første omgang tror politiet, at hun er forsvundet frivilligt, men da en ung mand med tilknytning til kvinden kastes ud af en bil i høj fart og er døden nær, begynder Wisting at se nærmere på sagen, og det går op for ham, at også denne sag haster, hvis han skal nå at redde et liv. Samtidig smider Wistings kone en bombe, der vil komme til at forandre hans liv fremover.

Jeg kan virkelig godt lide William Wisting. Der er “no nonsense” med ham, og han er en gennemført ordentlig mand. Der er intet machopis, og han gør sit bedste for at behandle alle – høj som lav – med respekt. Det er forfriskende med en hovedperson, der for en gangs skyld ikke har misbrugsproblemer eller komplet kaos i privatlivet, men som virker som et helt almindeligt menneske, der bare vil yde sit bedste for at hjælpe andre.

Hvis du er til blod, splatter og grusomme mord, er Wisting-serien ikke stedet at starte, men er du til reelt, solidt opklaringsarbejde og et godt mysterium og plot, så er dette bogen for dig. Horsts baggrund som politimand fornægter sig bestemt ikke. Jeg synes stadig, at Wisting er lidt langsom i optrækket her i anden bog, men serien trækker helt sikkert i den rigtige retning, så jeg glæder mig til at læse næste bog.

Felicia forsvandt er 2. bog i serien om William Wisting, men bøgerne kan sagtens læses uafhængigt af hinanden. Læs vores andre anmeldelser af Jørn Lier Horsts bøger her.

Jørn Lier Horst, Felicia forsvandt, Modtryk, 333 sider, oversat af Rolf Stavnem, maj 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.