// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Natasha Lester: Den franske fotograf
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Natasha Lester: Den franske fotograf

Skrevet af den 14. juni 2020 – 07:51Ingen kommentarer

Det her er en af de bøger, jeg bare ønskede ville fortsætte i det uendelige, og da det uundgåelige alligevel skete – så googlede jeg straks efter andre bøger af samme forfatter og opdagede til min store gru, at det er den eneste, der endnu er oversat til dansk! Det er en katastrofe, men en klar opfordring til forlaget! Og heldigvis er der masser af tage fat på. For er der noget den internationale bestsellerforfatter Natasha Lester kan, så er det at skrive romantisk historisk fiktion, så tårerne presser sig på, hjertet banker hurtigere, og hårene rejser sig på armene.

Året er 1943, og den tidligere fotomodel Jessica May, også kaldet Jess, får tilladelse til at rejse som fotojournalist fra New York til Europa for at dække krigen i Europa, men vel at mærke kun de steder, som kvinder kan færdes. Hun er gudesmuk og meget målrettet, og inden længe får hun trods en række mandschauvinistiske forhindringer vist sit værd. Men alting har sin pris, og en af dem er Warren Stone, som har været efter Jess, siden hun ankom til Europa. Han er ædt op af jalousi og vrede både over hendes succes, men også hendes manglende interesse i ham. For der er kun én mand, Jess har øjne for, og det er major Dan Hallworth.

Den unge australske kvinde D’Arcy rejser i 2004 til Frankrig for at pakke og fragte en stor samling fotografier tilbage til Australien, hvor de skal udstilles. Fotografen er anonym, men yderst talentfuld, og mellem de mange fotografier finder D’Arcy negativerne af Jessica Mays berømte fotografier fra 2. verdenskrig. Hvad laver de i det lille franske slot, og hvem er den anonyme fotograf egentlig? Samtidig med at D’Arcy afdækker et mysterium om tabt kærlighed tæt forbundet til sin egen familie, er hun selv medspiller i en kærlighedsromance, hun på ingen måde havde forventet.

Den franske fotograf er baseret på den sande historie om den amerikanske model og fotograf Lee Miller, og Natasha Lester har lavet en grundig research i forbindelse med de karakterer, der indgår i historien. Vi får også en række virkelig interessante samtaler med for eksempel Martha Gellhorn, da hun var gift med Hemingway, og de udfordringer de kvindelige krigskorrespondenter havde under krigen. Det gør historien ekstra troværdig, at mange af tidslinjerne er så sandfærdige, og jeg fik straks lyst til at vide mere om disse kvindelige helte. Udover en masse fantastiske historier får vi også en ægte kærlighedshistorie på tværs af tid i ægte Jojo Moyes-stil. Det er bare smukt.

Natasha Lester: Den franske fotograf, Strawberry forlag, 450 sider, juni 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.