// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dean Koontz: Det hviskende rum
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Dean Koontz: Det hviskende rum

Skrevet af den 17. juni 2020 – 06:35Ingen kommentarer

Dean Koontz kan om nogen stykke en historie sammen, som får det til at risle koldt ned ad ryggen på dig, samtidig med at du ikke kan vente med at læse videre. I Det hviskende rum, som er anden bog i en planlagt serie på fem bøger om FBI-agenten Jane Hawk, er Jane stadig på jagt efter dem, der var skyld i hendes mands selvmord, og som nu truer både Jane og hendes lille søn med den værst tænkelige skæbne.

Jane er stadig jaget vildt og eftersøgt offentligt i hele landet. Det gør hendes udfordringer en del vanskeligere, og hun må have hjælp fra ikke-lovlydige borgere for at skaffe en række falske ID-kort og forklædninger. Heldigvis har hun kontakter en række lyssky steder hos folk, som skylder hende en hulens masse.
I en af sine afhøringer bliver en lille by i Kentucky kaldet Iron Furnace Lake nævnt, og Jane er overbevist om, at hun vil finde svar der.

Imens Jane har travlt med at jage de skyldige i sin mands død, sker der et attentat på et hotel i Minnesota, som dræber over 40 af byens indbyggere inkl. en guvernør og dennes ansatte. Den højtelskede årets skolelærer Cora Gundersen sad bag rettet i den bil, der forårsagede katastrofen, og byens sherif Luther Tillmann kan ikke få det til at stemme. Han finder en række notesbøger i Coras hjem, kort inden det pludselig bliver brændt ned, og i Coras sidste notesbog står der noget yderst alarmerende – noget der har med et sted at gøre kaldet Iron Furnace Lake. Han beslutter sig for at undersøge sagen nærmere, selvom FBI har taget over og gjort det klart, at Tillmann ikke skal blande sig.

Koontz tager os med på noget af en rejse i denne nye spændingsroman, som trods sine 673 sider blev læst i en hulens fart. Det store onde, som Jane er på jagten af – en yderst velhavende elite, som planter nano-teknik i folks hjerner for at kunne kontrollere dem og skabe en ny fremtid – er simpelthen så skræmmende et scenarie, at jeg er sikker på, det kun er Koontz, der kunne finde på så utrolig men troværdig en historie. Hatten af for det! Han har stadig alt, hvad der skal til for at levere et skudsikkert plot, og jeg glæder mig til vi får bog nr. tre i serien.

Dean Koontz: Det hviskende rum, Forlaget EgoLibris, Oversat af Jan Bagge-Nielsen, 673 sider, april 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.