// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » René Toft: Slimsnegle fra det ydre rum
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Dansk roman, Fantasy, Humor, Roman, Science fiction

René Toft: Slimsnegle fra det ydre rum

Skrevet af den 28. marts 2020 – 05:48Ingen kommentarer

Slimsnegle fra det ydre rum er en sjov og handlingsmættet roman for skolebørn. Der er ikke de store underliggende temaer på spil, men det gør heller ikke noget. Denne bog skal underholde, og det formår den også at gøre ganske fint.

Funder og Trolle er bedste venner, og de laver tit drengestreger i den lille landsby, Kirke Knærum. Derfor er det heller ikke alle voksne, der tror på dem, da de vil advare om, at en meteor er styrtet ned, og ud fra den vokser der slimede rumsnegle, der kan overtage kroppe. De får dog snart hjælp af deres klassekammerat, Flora. I takt med at alle voksne i byen bliver overtaget af slimsneglene, får de tre venner deres sag for, og de skal skynde sig, hvis de vil forhindre invasionen.

Stilen er lettilgængelig og humoristisk. Der er ingen tvivl om, at bogen henvender sig til børn i mellemtrinet og op. Tanker, dialogen og beskrivelser er troværdige, som hvis en næsten teenagedreng havde tænkt eller sagt det.

Og så gør det faktisk ikke noget, at de voksne karakterer er reduceret til bipersoner, og at de opfører sig meget passivt. Både Floras far og skoleinspektøren følger til en vis grad børnenes instrukser og er meget overbærende over for børnenes vilde teorier om slimsnegle fra rummet. Men det er en fin ting. For det giver rum og plads, til at ungerne kan udfolde sig og løse problemerne. Det er nemlig dem, der er i centrum. Det er dem, som er heltene.

Slimsnegle fra det ydre rum er en indlevende og humoristisk bog med masser af action og tempo. Det er børnene, som er de bærende kræfter, og det vil helt sikkert være med til at skabe en god forbindelse til de unge læsere.

Min 11-årige søn giver også bogen en hel række tommelfingre opad og kalder den for næsten perfekt. Så det må være en anbefaling fra os begge.

René Toft: Slimsnegle fra det ydre rum. Calibat, marts 2020. 121 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.