// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Julie Clausen: Hjerterdame
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Kærlighed og romantik, Roman

Julie Clausen: Hjerterdame

Skrevet af den 20. april 2020 – 05:21Ingen kommentarer

I denne tid, hvor de fleste vist er ved at få lidt corona-kuller, var det skønt at kunne åbne Julie Clausens nye bog, som er en skæg romantisk komedie. Hjerterdame indeholder alle de elementer, der skal til for at være både sjov og underholdende, samtidig med at man sidder og håber på en lykkelig slutning.

Emma er 27 år gammel og har gennem hele livet, til forskel fra sin uregerlige søster Chris, været den artige og fornuftige pige, der altid tog de rigtige beslutninger og aldrig skuffede nogen. Hun er for nyligt færdiguddannet og har fået job på sit gamle gymnasium som lærer i oldtidskundskab. Hun bor sammen med sin kæreste gennem 10 år, Thomas, som synes, at tiden er ved at være inde til børn (selvom de ikke længere har sex) og huskøb. Emma er bare ikke helt sikker på, om det virkelig er det, hun vil.

Da hun en aften er i byen med Chris, møder hun en meget charmerende ung mand, Axel, der viser hende et smart korttrick. Hun bliver temmelig betaget af ham og kan ikke rigtig få ham ud af hovedet efterfølgende. Han virker bekendt, og til hendes rædsel finder hun ud af, at han går i den 3.g-klasse, hun underviser i oldtidskundskab. Og ikke nok med det lader det til, at Axel er lige så betaget af hende. Det eneste fornuftige at gøre er at glemme alt om ham og tage næste skridt i forholdet til Thomas, men for en gangs skyld er Emmas hjerne og hjerte på ingen måde enige.

Jeg kan rigtig godt lide Julie Clausens bøger. Hendes fortællestil er let og ligetil, og jeg bliver altid med det samme draget ind i historien. Hjerterdame var ingen undtagelse. Tonen i bogen er skøn og humoristisk, og jeg måtte grine højt flere gange undervejs. Selvom bogen er en kærlighedsroman, stikker den alligevel dybere med sine temaer om at gå mod alt det, man tror, man står for, om at træffe svære valg, og om at tingene ikke altid er, som de ser ud til.

Historien henvender sig til alle lige fra den store teenager til den ældre kvinde. Mon ikke de fleste godt kan huske, hvordan det er, når forelskelse tilsidesætter al fornuft. Bogen kræver heller ikke det store af sin læser i en tid, hvor mange af os måske har svært ved at fastholde koncentrationen. Den er bare virkelig god underholdning, og jeg kan varmt anbefale den, hvis du har brug for en rigtig feel good-bog til at få humøret op.

Læs vores anmeldelser af nogle af Julie Clausens andre bøger her.

Julie Clausen, Hjerterdame, Turbine, 364 sider, 20. april 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.