// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Martin Walker: Politimesteren i St. Denis
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Martin Walker: Politimesteren i St. Denis

Skrevet af den 18. juli 2010 – 21:48Ingen kommentarer

For en så frankofil læser som mig var denne bog en fryd fra første kapitel. På en indlevende og charmerende måde introduceres vi til livet i et fransk lokalsamfund, hvor naboskab, kindkys og god mad og vin er i højsædet. Sproget er levende og tilsat franske gloser undervejs, der måske kan virke forvirrende for en læser uden kendskab til det franske sprog, men som gør fortællingen autentisk og tydeligt afspejler forfatterens kærlighed og kendskab til regionen.

I bogen, der er første bind i en krimiserie, møder vi den lokale politimester i St. Denis, Bruno Courrèges, der tager sig af stort og småt i byen og som med sit nære kendskab til lokalområdet og dets indbyggere formår at løse de stridigheder, der opstår på en gelinde og måske en anelse uautoriseret måde. Da en ældre mand af algerisk afstamning findes brutalt myrdet med et hagekors snittet i brystet, må Bruno finde en andre metoder frem og da det nationale politi inddrages i efterforskningen, bliver det svært for Bruno at finde balancen mellem sit virke som politimand og som ven og nabo med byens indbyggere.

Bogen fører os igennem et univers af racediskrimination og patriotisme og den befinder sig på et interessant sted mellem fiktion og virkelighed, da vi undervejs i efterforskningen føres tilbage til Frankrigs besættelse, Vichy-regeringens samarbejde med Nazi-Tyskland og den franske modstandsbevægelse. Disse temaer og de tilhørende historiske beskrivelser af de grusomheder, der fandt sted dengang, står i skarp kontrast til bogens fornøjelige og charmerende del om fransk livsnydelse og gør bogen meget velbalanceret og interessant, da den spiller på mange tangenter.

Det politiske tema, som vi ofte møder i krimigenren, er i denne bog fremført på en spændende og aktuel måde, hvor den generelle højredrejning i europæisk politik debatteres, og hvor den større, politiske dagsorden pludselig bliver meget aktuel i et lille, fransk lokalsamfund.

Så på trods af, at jeg føler mig lidt mættet af krimi-føljetoner, kan jeg varmt anbefale denne letlæselige bog, der simpelthen er et must for folk, der elsker Frankrig med alt hvad det indebærer af gode og dårlige sider, og jeg glæder mig til at læse den næste.

Martin Walker, Politimesteren i St. Denis, Modtryk, 268 sider, 22. juni 2010, Oversat af Ole Steen Hansen

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.