// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lotte og Søren Hammer: Vejen til Warszawa
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Historisk roman

Lotte og Søren Hammer: Vejen til Warszawa

Skrevet af den 22. marts 2020 – 06:00Én kommentar

Forfatter- og søskendeparret bag 10 roste krimier med efterforskeren Konrad Simonsen og hans team i centrum har foretaget et markant sporskifte. I en ny serie, ’Venner og fjender’, springer de tilbage til en af de mest voldsomme perioder i verdenshistorien – 1939 til 1945. I serien skal vi følge en ung dansk-tysk mand, Peter og en ung dansk-jødisk kvinde, der bevæger sig gennem nogle af verdenskrigens brændpunkter.

’Vejen til Warszawa’ er seriens første bind, og her møder vi Peter, som er forældreløs og anbragt på en gård i Sønderjylland. Han behandles mildest talt ad helvede til. Tæsk, ydmygelser, benhårdt arbejde og elendig føde er hverdag, men det ændrer sig, da han tilfældigt støder på en flok drenge i uniformer. De er unge nazister, og Peter bliver inddraget i deres fællesskab og medlem af Hitlerjugend. Her forvandles hans liv. Han uddanner sig, får venner, forbilleder og gennemgår jernhård fysisk træning. Peter er talentfuld og hans hårde opvækst kommer ham til gavn, for han kan tåle mere end de fleste. Det finder han ud af på sin vej gennem junkerskolen, som uddanner eliten inden for SS-korpset.

Hammer-parrets sats med et helt nyt miljø, en anden epoke og personkreds har mange lovende takter og ser ud til at kunne blive et spændende bekendtskab. Som i krimiserien er der en sproglig lethed og god fremdrift i handlingen, og Peters udvikling fra en lille underkuet hund til en selvbevidst, stærk ung mand er fascinerende beskrevet. Han bliver genfødt og formet i den nazistiske bevægelse, og forfatterne underspiller den bagvedliggende ideologi og nazisternes mange ugerninger. De er der undervejs, men kun i glimt. Det er hvordan individet, Peter, formes og vokser, der er i centrum i dette første bind. Følg hans og den unge dansk-jødiske piges udvikling her på bogblogger.dk, hvor vi kommer til at anmelde hele serien.

Lotte og Søren Hammer: Vejen til Warszawa, HarperCollins, 316 sider, marts 2020

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.