// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jørn Lier Horst: Ond vilje
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Jørn Lier Horst: Ond vilje

Skrevet af den 27. marts 2020 – 07:00Ingen kommentarer

Så er Jørn Lier Horst tilbage med en ny bog i serien om politimanden William Wisting, og denne gang er han på jagt efter en undsluppen seriemorder.

Er nogle mennesker født onde, eller er det oplevelser i den tidlige barndom, der former dem og frarøver dem empati og samvittighed? Det er nogle af de overvejelser, Line Wisting gør sig i arbejdet med den dokumentar, hun er ved at filme om seriemorderen Tom Kerr, der har myrdet flere kvinder på grusom vis. Men historien om Tom Kerr tager snart en yderst dramatisk drejning, som overrasker alle.

Tom Kerr tilstår drabet på endnu en kvinde og går med til at vise politiet, hvor han har gemt liget. Rekonstruktionen går dog forfærdeligt galt – flere politifolk kommer alvorligt til skade, og Tom Kerr forsvinder sporløst. Politimanden William Wisting og hans kollega, cold case-efterforskeren Adrian Stiller, sætter jagten ind på Kerr, men det går hurtigt op for Wisting, at Stiller har taget en kalkuleret risiko med rekonstruktionen for at prøve at lokke Kerrs medskyldige – manden de kalder Den Anden – frem i lyset.

Da endnu en ung kvinde forsvinder, står det klart, at Stillers satsning risikerer at koste liv, hvis ikke de hurtigt fanger Kerr og Den Anden. Spørgsmålet er bare hvis og hvor mange.

Ond vilje er 14. bog om politimanden William Wisting og 3. bog i cold case-kvartetten. Bogen kan dog sagtens læses uafhængigt af de andre bøger i serien. Jeg har ikke tidligere læst nogen af Jørn Lier Horsts bøger, men det var et spændende nyt bekendtskab, og heldigvis udgiver Modtryk i 2020 en række af Horsts bøger, som ikke tidligere har været udgivet på dansk, så der er noget at glæde sig til.

I modsætning til så mange andre hovedpersoner i krimiserier er Wisting hverken fordrukken eller en “lone rider”. Han er et virkelig ordentligt menneske med stort samfundssind, hvilket gør ham til en empatisk efterforsker uden høje tanker om sig selv, som ikke kører solo. Jeg er fan.

Fortællingen er spændende, og plottet er godt skruet sammen. Selvom de blodige detaljer på ingen måde udpensles, og tempoet i bogen heller ikke er afsindigt højt, sad jeg alligevel med hjertet oppe i halsen, da jeg læste de sidste kapitler. Horst har selv tidligere arbejdet som politiefterforsker, og måske er det derfor, at efterforskningen virker så troværdig – der er ingen hurtige løsninger, og karaktererne kommer ikke (for) nemt til deres konklusioner. Det er virkelig godt krimihåndværk, og jeg vil varmt anbefale dig at gå i gang med Horsts krimiunivers – det har jeg tænkt mig at gøre.

Læs også vores anmeldelser af tidligere bøger i serien her.

Jørn Lier Horst, Ond Vilje, Modtryk, 334 sider, oversat af Rolf Stavnem, udkommer 27. marts 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.