// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elizabeth George: Fatale Følger
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Spænding

Elizabeth George: Fatale Følger

Skrevet af den 24. maj 2020 – 06:37Ingen kommentarer

Hvis en klokke skulle ringe, når jeg nævner hovedpersonen Inspector Lynley fra ”Fatale Følger” af Elizabeth George, så er det ganske naturligt. Jeg mener, det er 11 af forfatterens bøger med netop Scotland Yard’s Inspector Lynley i hovedrollen, som er blevet filmatiseret af engelske BBC. Og det er egentlig meget godt gået med tanke på, at Elizabeth George er amerikaner.

I ”Fatale følger” er det Lynley’s opgave at undersøge en stadig mere dyster sag fra London, mens to kolleger tager sig af den del af undersøgelsen, der er henlagt til det lille stykke britisk landlig idyl, der hænger sammen med, at William Goldacre valgte at tage sit eget liv. Snart begynder dødstallet at stige, og vi bevæger os fra London til Dorset til Cambridge med flere og flere spørgsmål om, hvad der egentlig er sket.

George skriver meget sikkert og forbavsende nok ikke spor samlebåndsagtigt. Der er egentlig heller ikke meget knaldroman over bogen, der faktisk er yderst velegnet til halvanden times god underholdning på tv en fredag aften. Det hele giver på én eller anden måde mening.

Forståelsen for det engelske snit ligger måske lidt mere op ad, at hun er anglofil end en reel forståelse af ægte britisk levestil. Men når vi pakker historier ind i geografi og ’fremmede’ rammer, og det er historien, der skal være det vigtige, så sker det ofte, at geografien og rammerne bliver en anelse karikerede. Det kan jeg faktisk sagtens leve med. Det hjælper dig som læser til at holde fokus på det, der er hovedfortællingen.

Jeg begik den fejl, at jeg startede med at finde bogen som lydbog. Det var ikke nogen god oplevelse. Oplæseren har såmænd en rigtig behagelig stemme og er faktisk en god oplæser. Men der er så mange fejl i udtalen af engelske navne og steder, at det er direkte irriterende. For mit vedkommende var det nok til at ødelægge oplevelsen. Så jeg fandt selv bogen frem og satte mig til at læse.

Så sæt dig ned med bogen i hånden, og bliv godt underholdt af en stabil krimi i et behageligt tempo og med masser af små finurlige afveje undervejs. Det er en ganske fin oplevelse.

Elizabeth George: ”Fatale følger”, HarperCollins, 624 sider, udkom 2. april 2020.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.