// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne Holt: En grav til to
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Anne Holt: En grav til to

Skrevet af den 5. marts 2020 – 12:25Ingen kommentarer

Norsk nationalsport, korruption, mord og underslæb. Og en historie der trækker sine tråde helt tilbage til 1977, hvor et par spritnye, misundelsesværdige bordeauxfarvede glasfiberski bliver årsagen til en families tragedie. Anne Holt lægger stærkt ud i den første bog i en ny Nordisk Noir-serie med den meget smukke kendisadvokat Selma Falck i hovedrollen.

Den norske medaljevindende langrendsløber Hege Chin Morells karriere ligger pludselig i ruiner, da hun bliver testet positiv for doping. Hendes far, den rige Jan Morrell, vil ikke acceptere datterens skæbne, da han er overbevidst om hendes uskyld. Problemet er bare, hvordan han skal bevise det. Kort tid efter bliver en anden kendt norsk langrendsløber fundet død. Han bliver testet positiv for samme type doping som Hege, og panikken i Norges Skiløberforbund er total – Norges deltagelse inden for langrendsløb i de olympiske vinterlege er pludselig i fare.

Selma Falcks liv er lagt i ruiner, efter at Morrell har fanget hende i et kæmpe underslæb. Hun har spillet alle pengene op, men i stedet for at melde hende til politiet får han hende til at betale alle pengene tilbage ved at tage lån i familiens hus og aflevere sin advokatbestalling. Det bliver på bekostning af både mand og børn, som har nægtet al kontakt til hende, og Selma er endt i en lille uhumsk, musebefængt lejlighed i det værste kvarter i byen.

Netop som Selmas liv synes allerværst, opsøger Morrell hende med et tilbud, hun ikke kan sige nej til. Hvis Selma kan finde ud af, hvem der har saboteret Hege, vil Morrell give hende alle de penge tilbage, hun har spillet op. Selma tager imod udfordringen og begynder jagten på svar. Hun må hente hjælp hos en gammel ven, der selv har ramt bunden kun for at blive dernede.

Jeg må sige, at det er noget af en speciel oplevelse at træde ind i Selma Falcks verden. Hendes afstumpede, arrogante og ret maskuline facon tiltalte mig meget – også selvom det var noget af en kamel at sluge, at hun så let accepterede sin skæbne og familiens afvisning. Anne Holt skriver overbevisende og intelligent, og jeg stillede på intet tidspunkt spørgsmålstegn ved historien om, hvorfor Selma og hendes ven den hjemløse Einar Falsen var endt der, hvor de var. Det atypiske efterforskningspar giver nemlig historien en kompleksitet og kant, jeg ikke før har oplevet i krimiverdenen.

En grav til to er den første bog om Selma Falck.

Anne Holt: En grav til to, Modtryk, 362 sider, marts 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.