// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Marc Levy: En pige uden lige
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Marc Levy: En pige uden lige

Skrevet af den 17. marts 2020 – 07:31Ingen kommentarer

Marc Levy er en af Frankrigs mest populære nulevende forfattere. Hans bøger er er oversat til 49 sprog og sælges over hele verden.

I hans nyeste bog ”En pige uden lige” møder vi den unge pige Chloe. Hun bor i en charmerende gammel beboelsesejendom på Manhattan. Hun bor hos sin far og langsomt finder vi ud af hvorfor og hvorfor hun er afhængig af bygningens elevatoroperatør.

Elevatoroperatøren er en af de sidste af hans slags. Langt de fleste ejendomme har fuldautomatiske elevatorer, som beboerne selv kan betjene. Men ikke i nr. 12 på Fifth Avenue. Her arbejder Deepak, den indiske og meget pligtopfyldende elevatorfører. Han ved mere end de fleste, om hvad der foregår i bygningen, men han er meget diskret og hjælpsom.

En dag får ham og hans kone besøg fra Indien. Konens nevø kommer til New York, for at finde investorer til et stort projekt men pludselig må han vikariere som nattevagt i elevatoren. Her møder han den unge Chloe og da en masse forviklinger truer Deepaks job, tager de affære.

Det fører til en forelskelse, der møder modstand af omverdenen, men også af deres egne personlige fordomme. Men mulighederne ligger for fødderne af dem, det kræver bare lidt mod og overvindelse af samle dem op.

En pige uden lige er en ret skøn historie om den der vanskelige kærlighed og om ikke at ville acceptere sin skæbne, men i stedet tage livet i egne hænder.

Marc Levy er tidligere udkommet på dansk med romanen PS fra Paris, der også er anmeldt her på bogblogger.dk.

Marc Levy, En pige uden lige, Forlaget Turbulenz, 298 sider, februar 2020, på dansk ved Birgitte Brix

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.