// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jennifer Weiner: Søster, søster
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Jennifer Weiner: Søster, søster

Skrevet af den 1. april 2020 – 07:00Ingen kommentarer

To søstre – bosat i et idyllisk forstadskvarter i 1950’ernes Detroit.

To søstre – der er vokset op i en jødisk familie, med en hårdtarbejdende far, en hjemmegående mor og en sort hushjælp der gør rent og stryger tøj. To søstre – der har den samme baggrund, men som er så forskellige, som man kan være. Som børn er Jo den rebelske drengepige, der hader at gå i kjole og få redt sit hår. Som gør alt forkert i den kritiske mors øjne. Lillesøster Bethie er den kønne og dygtige, der hjælper derhjemme og har pæne manerer.

En dag falder faren død om. Deres verden står stille og pludselig ser hverdagen helt anderledes ud. Moren må ud på arbejdsmarkedet og knokle og pigerne føres i vidt forskellige retninger og deres veje krydses ved både triste og lykkelige begivenheder.

Søster, søster er en spændende fortælling om kvinders liv, med de valg, forventninger og forskellige omstændigheder der præger en opvækst, en ungdom og et voksenliv. Traumer, tragedier, seksualitet, relationer, udvikling og forandringer i verden. De to søstre ender langt fra det liv, de forestillede sig i deres barndom og ungdom, og det er på mange måder nok kendetegnende for mange og derfor er deres udfordringer så genkendelige.

Samtidig er der heldigvis sket meget, siden 50’erne og bogen er et spændende indblik i den udvikling der er sket op igennem tiden.

Søster, Søster er en virkelig god bog, hvor jeg vil anbefale dig at se helt bort fra forsiden, der på ingen måder yder bogen retfærdighed med et underligt farvevalg og kedeligt foto. Skynd dig i stedet at åbne bogen og kast dig ud i en spændende, sørgelig, opmuntrende fortælling om hvordan man forandres af sig selv eller forandres af verden.

Jennifer Weiner er en succesfuld amerikansk forfatter, hvis romaner har solgt mange millioner eksemplarer verden over. Her på bloggen har vi også anmeldt Bedste venner af samme forfatter.

Jennifer Weiner, Søster Søster, Forlaget Turbulenz, på dansk ved Poul Henrik Westh, 474 sider, februar 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.