// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jennifer Weiner: Bedste venner
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Jennifer Weiner: Bedste venner

Skrevet af den 13. marts 2011 – 22:08Én kommentar

Bedste venner er Jennifer Weiners roman om venskab og kærlighed, som netop er udkommet på dansk. Bogens forside leder tankerne hen på filmen Thelma og Louise fra 1991 og deres hæsblæsende flugt efter at have dræbt en voldtægtsmand. Men selvom der også er en flugt i bil igennem USA i Bedste venner foregår det i et noget roligere tempo.

Addie bor i sit barndomshjem, som hun overtog, da begge hendes forældre døde. Hendes bror bor i bofællesskab efter at have pådraget sig en hjerneskade som ung ved en trafikulykke. Hun lever et stille og ordinært liv, laver illustrationer til lykønskningskort og kommer ikke meget ud.

En sen lørdag aften banker det på døren og ind kommer Valerie, som er Addies bedste (og nok eneste) barndomsveninde. Veninden som hun ikke har set i årevis. Valerie er nu kendt fra tv, hvor hun dagligt præsenterer vejret. Grunden til at hun pludselig dukker op i Addies hjem er, at hun desperat har brug for hjælp efter at have påkørt en af de andre gæster til en jubilæums fest og derved er blevet smurt ind i blod.

Næste morgen finder en tilfældig forbipasserende et bælte og blod på affalten, hvor gæsten fra festen blev kørt ned, og politiet bliver kontaktet.

Kapitlerne skifter synsvinkel fra Addie til den lokale politimand Jordan. Kapitlerne hvor omdrejningspunktet er politimanden er langt kedeligere og mindre troværdige end de andre kapitler. Det skyldes en kombination af, at forfatteren generelt ikke mestrer krimidelen særligt godt og at forfatteren skildrer politimanden alt for stereotypt (og ynkeligt) som mand.

Indimellem er der tilbageblik til da kvinderne var børn og unge, og det er disse kapitler Jennifer Weiner mestrer bedst. Der er fine indlevende beskrivelser at pigernes venskab og opvækst i to vidt forskellige familier. Hvor Addie vokser op i en kernefamilie, hvor begge forældre stort set altid er hjemme, vokser Valerie op med en flagrende mor, der ofte ikke rigtigt var til stede.

Bedste venner er ikke nær så morsom og underholdende som forfatterens tidligere bøger I dine sko og God i sengen, men det udelukker ikke et par timers letlæst fornøjelse og jeg kan sagtens se bogen tryllet om til en romantisk kærlighedskomedie i den bedste Hollywoodstil inklusiv den obligatoriske happy ending.

Jennifer Weiner, Bedste venner, Lindhardt og Ringhof, 384 sider, Marts 2011, Oversat af Mette Egerod.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.