// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Stefan Aust: Rote Armee Fraktion
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Historie, Politik & debat, Samfund

Stefan Aust: Rote Armee Fraktion

Skrevet af den 9. juli 2010 – 13:52Ingen kommentarer

Da jeg tidligere i år havde set filmen “Baader Meinhof Komplekset”, måtte jeg bare fordybe mig i og vide mere om den tyske terrororganisation Rote Armee Fraktion, der hærgede Tyskland og Europa op gennem 60’erne, 70’erne og 80’erne.

Hvad var derfor mere oplagt end at læse den bog, som filmen byggede på? Så det har jeg gjort. Den tyske journalist Stefan Aust, der selv snussede meget lidt til organisationen, giver en særdeles fyldestgørende gennemgang af organisationens virke og beskriver særdeles detaljeret aktioner, begivenheder m.m.

Man kan tydeligt genkende filmens aktionscener og det virker ret godt at kunne genkende situationerne og læse dem nøjere beskrevet. Desuden skete der meget mere i perioden end filmen kunne gabe over. I bogen får man det hele med.

Især bruger bogen meget energi på de fire ledende RAF-medlemmers langvarige fængsling i Stamheimm-fængslet og hvordan de blev behandlet her, hvordan de (muligvis) styrede tropperne uden for og hvordan de (muligvis) kommunikerede med hinanden via elledningerne og ombyggede grammofoner m.m.

RAF var Europas mest markante terrororganisation med adskillige mord, flykapringer, kidnapninger og lignende på samvittigheden. Bogen klæder een grundigt på til at kunne snakke med om dette ikke uvæsentlige kapitel i nyere europæisk historie. Så den skulle I tag at læse. For det er ikke en konstrueret fiktionsverden, men “the real thing”

Stefan Aust: Rote Armee Fraktion, Lindhardt & Ringhof, 2008. Ca. 400 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.