// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Stefan Ahnhem: X måder at dø på
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Stefan Ahnhem: X måder at dø på

Skrevet af den 24. februar 2020 – 07:00Ingen kommentarer

Nu er ventetiden endelig slut, og vi får afslutningen på historien om terningemanden, som startede i Motiv X. Det har været en lang ventetid, men jeg lover dig, at den har været det hele værd, for Ahnhem har skrevet et brag af en finale på X-plottet.

Fabian Risks hold arbejder videre på at opklare de mange mord i Helsingborg-området i de seneste uger og har fået lukket et par af sagerne. Men da Risk pludselig opdager en helt ny sammenhæng, går det op for dem, at de har taget fuldstændig fejl. Og morderen er slet ikke færdig endnu. Om noget optrapper han sine aktiviteter, og ingen kan vide sig sikre mod terningens tilfældighed.

Men Risk kæmper ikke kun en kamp mod tiden for at fange morderen. Han fortsætter samtidig sin hemmelige efterforskning mod en kollega, som viser sig at være en frygtindgydende modstander. Han befinder sig endnu engang i livsfare – og det samme gør hans familie.

Jeg er vild med Stefan Ahnhems serie om Fabian Risk. Risk er en virkelig dygtig politimand, men kæmper på hjemmefronten, hvor jobbet koster. Hans team er sammensat af spændende karakterer med hver deres særpræg, og jeg har lyst til at vide mere om dem alle. Han er desuden en mester til at køre flere forskellige storylines igennem bøgerne, så fortællingen hele tiden ændrer sig og holder læseren til ilden.

Plottet i X måder at dø på er som altid velgennemtænkt, og jeg tager hatten af for Ahnhems opfindsomhed i måden at tage livet af folk på. Handlingen tager så mange uventede drejninger, at jeg blev helt forpustet undervejs, og til sidst sad jeg yderst på stolen og turde næsten ikke vende næste side, for det var bare lidt for spændende. Det til trods er bogen en regulær pageturner med sin hæsblæsende handling, og det var fuldstændig umuligt at forudsige, hvordan det ville ende for Risk og hans team. Jeg kan kun sige, at hvis du ikke er gået i gang med Ahnhems Risk-univers endnu, så har du virkelig noget at glæde dig til. Det er bare med at komme i gang.

Stefan Ahnhem, X måder at dø på, Lindhardt & Ringhof, 413 sider, oversat af Mi Ahnhem Thomsen, 24. februar 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.