// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Oyinkan Braithwaite: Min søster er seriemorder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Humor, Krimi, Spænding

Oyinkan Braithwaite: Min søster er seriemorder

Skrevet af den 10. marts 2020 – 06:30Ingen kommentarer

Det sker ofte, at skinnet bedrager. Men med Koredes smukke søster, Ayoola, giver talemåden bestemt ikke udtryk for de ”kvaliteter”, hun rummer. Ayoola har nemlig en ret dårlig vane, og det er at slå sine kærester ihjel.

Sygeplejersken Korede elsker sin søster. Også selvom hendes mor altid har favoriseret hende og forventet, at Korede servicerer og bakker den smukke Ayoola op i alt. Sådan har det altid været så langt tilbage Korede husker. Så når Koredes telefon ringer om natten, og det er Ayoola, kan Korede ikke andet end at hjælpe hende – selv når det drejer sig om at slette alle spor og skille sig af med liget af endnu en ung mand.

Det er næsten ved at være en vane for Korede at rydde op efter Ayoola, men da søsteren pludselig bliver interesseret i Koredes store forelskelse, lægen Tade, bringer det Korede i noget af et dilemma. Skal hun advare Tade om Ayoola, eller skal hun simpelthen melde hende til politiet. Ingen af svarene er uden konsekvenser, og Korede letter sit hjerte over for den eneste, hun kan stole på – komapatienten, hvis familie aldrig besøger ham. Han kan holde på en hemmelighed – eller det er i hvert fald, hvad Korede tror. Der er nemlig ingen chance for, at han vågner. Eller er der?

Min søster er en seriemorder er en dyster og foruroligende morsom historie om en ikke helt normal familie. Braithwaite har formået at skabe nogle yderst interessante karakterer og en historie om loyalitet, der rækker ud over enhver normal familiær forpligtelse. Den store klasseforskel mellem mænd og kvinder, rige og fattige i Afrika, som opleves i historien, er med til at gøre historien troværdig på sin helt egen tragikomiske facon. Det bliver spændende at opleve, hvilken retning Braithwaites litterære karriere vil gå efter denne vellykkede debut.

Oyinkan Braithwaite: Min søster er en seriemorder, People’s Press, 232 sider, 10. marts 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.