// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lilja Sigurdardóttir: Fælden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Lilja Sigurdardóttir: Fælden

Skrevet af den 27. januar 2020 – 05:55Ingen kommentarer

Hvor langt vil en mor gå for at få sin søn tilbage? Når alt andet er taget fra hende, og kun et håb om at blive genforenet er drivkraften bag det, som aldrig før ville være en mulighed. Lilja Sigurdardóttir tager os med til et askedækket Island, hvor de mest udspekulerede mennesker har gennemtænkt en fælde, der ikke er til at slippe ud af – eller det er det, de tror.

Sonja er fanget i den værst tænkelig fælde. For at kunne klare sig økonomisk og genforhandle forældremyndigheden over sin femårige søn, Tómas, har hun taget imod hjælp fra nogen, hun aldrig skulle have involveret sig med. Det hele startede med, at hendes mand overraskede hende i sengen med en anden kvinde. Derfra gik alt skævt. Hun mistede forældremyndigheden over Tómas, deres bolig og stod pludselig på gaden uden en krone på lommen og et sted at bo.

Nu går hendes dage med nøje at planlægge, hvordan hun skal smugle narkotika ind i landet uden at blive stoppet i tolden, og kun med det for øje at få Tómas hele tiden og ikke kun hver anden weekend. I Reykjaviks lufthavn arbejder den snart pensionerede tolder Bragi. Han har længe holdt øje med den smukke, velklædte Sonja, og hun må gøre sig de største anstrengelser og finde på vovede fragtmetoder for ikke at blive snuppet.

Samtidig er Sonjas elskerinde Agla selv i noget af en krise. Hun bliver retsforfulgt for underslæb i den bank, hun var ansat i, og står til fængselsstraf. Sonja er hendes første kvinde, og Agla vil ikke have, at der er nogen, der kender til deres forhold.

Fælden er den første bog i Reykjavik noir-trilogien, og jeg må sige, at Lilja Sigurdardóttir er eminent til at finde på spændende og atypiske karakterer. Sonjas forhold til Tómas var simpelthen så rørende og fint, at jeg krydsede fingre for, at hun ville lykkes med at smugle narkotika ind i landet. Sonja bliver udsat for så mange forfærdelige ting i kløerne på narkobagmændene, og bogen blev læst uden pause og med hjertet oppe i halsen.

Lilja Sigurdardóttir: Fælden, People’s Press, 333 sider, februar 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.