// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Helle Nørgaard og Ulla Varnke Egeskov: Regan Vest – demokratiets sidste bastion
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Helle Nørgaard og Ulla Varnke Egeskov: Regan Vest – demokratiets sidste bastion

Skrevet af den 4. januar 2020 – 06:30Ingen kommentarer

Heldigvis kom den aldrig i brug. For hvis bunkeren Regan Vest dybt nede under jorden i Rold Skov rent faktisk var kommet i brug under Den Kolde Krig, så var det fordi den danske regering og centraladministration var nødt til at gå i dækning for at overleve et atomangreb mod Danmark.

Selvom atomtruslen ikke er så overhængende længere, så ligger det 5.500 kvadratmeter store anlæg i to etager stadig 60 meter under jorden med en indretning, der tager os med tilbage til 1970’erne og 1980’erne. Hernede fra skulle Danmark ledes mens vi andre enten var døde, tæt på at dø eller klamrede os til livet i andre og langt dårligere beskyttede bunkere.

Helle Nørgaard og Ulla Varnke Egeskov fra Nordjyllands Museum har lavet en flot bog, som vi kan bladre i mens vi venter på at Regan Vest i 2021 slår dørene op så vi alle kan kigge inden for i dette monument over en svunden tid. Bogen er en kombination af tekster, der både trækker de store linjer op og giver os mulighed for at dykke ned i de små detaljer, samt en lang række flotte billeder, der viser mere end 1.000 ord kan fortælle.

Bogen er den oplagte “coffee table-bog” for Kold Krigs-aficionadoen, men også ganske læsværdig og en god oplevelse for alle andre. Ikke mindst takket være billedsiden.

Helle Nørgaard og Ulla Varnke Egeskov: Regan Vest – demokratiets sidste bastion. Gads Forlag, 2019. 158 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.