// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne Sofie Hammer: Villads fra Valby 0.V
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Anne Sofie Hammer: Villads fra Valby 0.V

Skrevet af den 1. juni 2010 – 22:112 kommentarer

Som højtlæser er du i skarp konkurrence med Xbox, Playstation, Ramasjang og Lego og derfor stilles der store krav til børnebøgerne, hvis man skal vinde og fastholde de små lytteres opmærksomhed. Heldigvis er Villads fra Valby et bud på en bog, der har rigtig gode chancer for at vinde de kommende skolebørns opmærksomhed.

Villads bor i Valby sammen med sine forældre og sin storesøster Amalie. Han er færdig med at gå i børnehave og skal starte i 0. klasse. Han er en helt almindelig dreng, der tit leger med naboens datter Frida, han elsker pasta med kødsovs og han har en veludviklet evne til at løse problemer på en særdeles opfindsom og kreativ børnemåde.

I bogen hører vi blandt andet om den dag han får sin skoletaske og prøver den af ved at fylde den med bøger fra boghandlen – uden at have betalt for bøgerne. Vi hører om tis, skolemælk og lus. Og om hvordan man kan sælge brugte legesager, for at få råd til at købe en Nintendo. Og så hører vi selvfølgelig om første skoledag. Bogen er underholdende, relevant og sjov for både børn og voksne.

Forfatteren Anne Sofie Hammer er født i 1972, gift, mor til tre, cand. mag. i dansk og pædagogik og arbejder til daglig som tekstforfatter. Og det bærer bogen heldigvis præg af. Hun evner at kombinere pædagogikken med sin erfaring i formidling. Historierne, ordene og sværhedsgraden i teksten er ikke overladt til tilfældighederne.

Samlet set står Villads fra Valby i 0.V som en gemmenarbejdet bog, der er målrettet de krudtugler, der selv står overfor en ny tilværelse ved den kommende skolestart til august. Skolestartsbarnet og jeg ser allerede frem til en eventuel Villads fra Valby i 1.V.

Anne Sofie Hammer, Villads fra Valby 0.V, Illustreret af Dina Gellert, Høst & Søn, 92 sider, 2010.

2 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.