// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Francesca Simon: Rædsomme Rune
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Francesca Simon: Rædsomme Rune

Skrevet af den 13. september 2011 – 12:07Én kommentar

Pas på! Giv agt! I dag udkommer hele to børnebøger om ham den rædsomme Rune. “Han er rædsom. Han er vild. Han er fuldstændig umulig”- står der på bøgerne. Heldigvis er han også helt fantastisk og min 7 årige medanmelder faldt pladask for ham og hans tossede eventyr.

Rune bor sammen med sine forældre og sin perfekte lillebror Peter, som aldrig gør noget forkert, men altid er høflig, hjælpsom og artig. Runes nabo hedder Sofie, og er tit lidt sur, men alligevel cool nok at lege med.

Hver bog indeholder fire kapitler. I den første bog er der blandt andet kapitlet om campingferien. Rune skal med familien på campingferie i Frankrig. Rune vil helst bare blive hjemme og se tv og spise chips. Han er alt andet end motiveret for vindblæste campingpladser med små våde telte og fællestoiletter bag forhæng! En af dagene regner det ganske meget. Rune hjælper til med at lave bål og de store træpløkker fra teltene er geniale som brænde. Da teltene på pladsen vælter ned over ørerne på folk kan ingen forstå, hvad er der sket. Men Rune er glad, for nu flytter ferien hen til en langt mere moderne campingplads, hvor ferieboligerne har tv og chips!

Historierne er skøre og sjove. Rune er fuld af spas og ballade og min medanmelder var meget grebet af historierne og ytrede kommentarer som “åååh nej”, når der var optræk til ballade. Hvis du kunne lide Villads fra Valby og De 3 måske 4 vil du også være begejstret for Rune.

Personligt synes jeg at illustrationerne er kedelige, der er tale om sorte blyantstegninger, men min medanmelder kommenterede ikke på illustrationerne og var fuldt ud underholdt alene ved fortællingen.

Serien om Rune er beregnet for de 6-9 årige. Der er endnu to bøger på vej om Rune i 2011 og der kommer yderligere fire bøger i serien til næste år. Kom bare an Rædsomme Rune, vi følger dig gerne!

Francesca Simon: Rædsomme Rune, bind 1 og Rædsomme Rune og den hemmelige klub, bind 2, Forlaget Sohn, 96 sider, September 2011, Oversat af Jens Christiansen, Illustreret af Tony Ross.