// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Brad Parks: Tættere end man tror
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Brad Parks: Tættere end man tror

Skrevet af den 26. januar 2020 – 05:55Ingen kommentarer

Det er en mors værste mareridt, der udspiller sig i denne nye Brad Parks-krimi. En tre måneder gammel baby bliver pludselig uden varsel fjernet fra sine forældre på baggrund af en mistanke om, at der bliver handlet med stoffer fra familiens hjem. Hvem taler sandt, og hvad er egentlig målet med at få moren af vejen og buret inde? Katastrofen er langt tættere på, end hun tror.

Melanie Barrick har haft en barsk opvækst hos forskellige plejefamilier og lært på den hårde måde, hvad det vil sige at være i de sociale myndigheders varetægt. Omsider virker det, som om hendes liv er på ret køl. Hun har en dejlig mand og en vidunderlig lille søn på tre måneder, som hedder Alex, og som hun kun af nød afleverer hos en dagplejemor hver dag for at kunne passe sit arbejde. En dag hun skal hente Alex fra dagplejemoren, får hun den værst tænkelig besked; Alex er blevet fjernet af myndighederne.

Melanie går i panik og opsøger familiecenteret, som giver hende den fatale nyhed. Hun er blevet erklæret uegnet til at passe sin egen søn – faktisk er han i stor fare alene ved at være i hendes varetægt. Der er nemlig blevet fundet kokain i deres hjem og i så store mængder, at Melanie står til at blive fængslet de næste mange år.

Samtidig har den assisterende offentlige anklager, Amy Kaye, travlt med at opklare en sag om en serievoldtægtsmand, som bærer maske og taler til ofrene med hviskende stemme. Da hun får Melanies sag, bliver hun noget overrasket. Melanie står nemlig på listen over den hviskende voldtægtsmands ofre. Amy Kaye kan bare ikke lade sin sympati for den unge kvinde overskygge de forfærdelige anklager, hun står overfor.

Der er virkelig fart på i Tættere end man tror. Ikke nok med at Melanies fortid er en historie nok i sig selv, så er der så mange spændende karakterer i bogen, som gør, at man lige læser en side til – og så én til. Melanies forsvarer, Mr. Honeywell, har også langt mere at byde på, end hvad øjet først ser, og så er der Melanies bror, Teddy, som har været clean et par år. Jeg glæder mig meget til at læse flere af Brad Parks bøger – især fordi de er meget anderledes end de typiske ’politimand opklarer mysterium’-krimier, jeg ellers læser. Tættere end man tror er en enkeltstående historie med et eminent plot, og faktisk vil jeg gå så langt som at sige, at der er noget Harlan Coben over Brad Parks skrivestil.

Brad Parks: Tættere end man tror, Forlaget Jentas, 412 sider, november 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.