// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lee Child: Bytteleg
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Lee Child: Bytteleg

Skrevet af den 1. februar 2020 – 05:55Ingen kommentarer

Så er der igen nyt fra Lee Child i serien om den hårdtslående enspænder Jack Reacher, og endnu en gang skal vi med ham på eventyr i en lille amerikansk udørk, hvor de kriminelle trives, indtil de kommer på tværs af Reacher.

Reacher er på vej sydpå for vinteren, da han som så ofte før ved et tilfælde ender ved en korsvej og beslutter sig for at tage en omvej. Han ser nemlig et skilt mod den by, hvor hans far voksede op, så han beslutter at besøge byen og se, om han kan finde ud af mere om sin familiehistorie.

Samtidig er et ungt canadisk par på vej sydpå, da deres bil brænder sammen, og de må gøre holdt på et afsidesliggende motel. Ejerne er meget imødekommende, men parret får alligevel en fornemmelse af, at noget ikke er, som det skal være. Ejerne modsiger sig selv i ét væk og er fulde af dårlige undskyldninger for, hvorfor parret er nødt til at blive blot en dag mere, og det går snart op for dem, at de ikke kan komme derfra, hvad enten de vil eller ej.

Reacher forsøger med hjælp fra venlige lokale at finde ud af mere om sin far og hans familie, men uanset hvilke officielle arkiver han leder i, kan han ikke finde bevis for, at familien Reacher nogensinde har boet i byen. Reacher undrer sig mere og mere, jo dybere han graver, og kan selvfølgelig ikke tage derfra, før han har løst mysteriet. Hans søgen bringer ham på kant med op til flere kriminelle grupper, og snart befinder han sig endnu engang i livsfare.

En af de ting, jeg virkelig nyder ved Lee Childs Reacher-serie, er beskrivelsen af alle de små bysamfund, Reacher besøger på sin rejse rundt i USA. Det er nærmest som at være på roadtrip. Samtidig er jeg vild med Reachers rolige men kompromisløse stil, og at han altid er tro mod sig selv og sine principper. Denne bog var ingen undtagelse. De to sideløbende historier fungerer virkelig godt og bliver kædet sammen på fornem vis i slutningen af bogen.

Derudover må jeg beundre Child for hans evne til at beskrive slåskampe i slowmotion og Reachers ræsonnement for, hvordan han bedst nedkæmper en modstander – alt sammen med en humoristisk undertone. Hvis du er Reacher-fan, vil denne bog bestemt ikke skuffe, og hvis du ikke har stiftet bekendtskab med serien endnu, har du virkelig noget at glæde dig til.

Læs også vores anmeldelser af de andre bøger i serien her.

Lee Child, Bytteleg, Forlaget Jentas, 427 sider, oversat af Jakob Levinsen, november 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.