// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sanne Gottlieb: Klimakteriesild
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Sanne Gottlieb: Klimakteriesild

Skrevet af den 25. november 2019 – 07:00Ingen kommentarer

Jeg er simpelthen så vild med denne her bog. Og ikke kun fordi jeg halvvejs gennem læsningen fik hilst på Sanne Gottlieb på BogForum og allerede (måske en smule star-struck) havde et kæmpe behov for at tale med hende om netop bogens emne. For netop det, jeg synes er målet med denne bog, er, at vi kvinder får talt om et emne, der hverken er supersexet eller afføder en kær lille lyserød baby, men nærmere det modsatte – en svedende, oppustet, grådlabil og smuk klimakteriesild.

Sanne Gottlieb har i sin bog Klimakteriesild interviewet en række stærke kvinder som bl.a. Liv Utzon, Hella Joof og Birthe Neumann om klimakteriet. Det er ikke dem alle, der har oplevet store forandringer, men de fleste beretter om noget, der for en uvidende pre-klimakteriesild både skræmmer og fascinerer. Kan man virkelig få stikpiller mod den der famøse skedetørke, kvinder (og mænd) advarer om? Er det alligevel ikke slut med sex og lyst? Skal man virkelig selv have så meget styr på, hvilke præparater der er bedst for at opretholde det rette hormonforhold? Åbenbart! Og gudskelov for denne bog – jeg føler mig langt tryggere nu.

Klimakteriet er ikke fantastisk eller romantisk eller noget, der er vanvittigt sjovt at tale højt om. Men det gør Sanne Gottlieb, og Klimakteriesild giver mig lyst til at tale med alle de kvinder, jeg kender, og især min mor om hendes overgangsalder. Der er oplysende facts undervejs, som jeg synes er uundværlige, og jeg er meget taknemmelig for den research, Sanne Gottlieb har tilegnet sig både fra sin egen krop og fra specialister om emnet. Alle historier er formidlet med en varm og indforstået humor, der trods den oplysende hovedopgave gjorde bogen sjov at læse.

Apropos smuk klimakteriesild. Hvis der noget Sanne Gottlieb er, så er det smuk. Jeg fulgtes på BogForum med en af mine nære venner, og han fortalte mig efterfølgende, at han i mange år havde haft et crush på Sanne Gottlieb. Og det kan jeg godt forstå. Hun er ekstremt nærværende, ligefrem og med den der ro, de fleste (kvinder) drømmer om at besidde. Det skinner ud af alle interviews og hver en sætning i bogen, at hun kan rumme alle typer mennesker – alle slags kvinder – hver med deres særpræg.

Sanne Gottlieb: Klimakteriesild, Grønningen 1, 238 sider, september 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.