// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gretelise Holm: Dødfunden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Domestic noir, Krimi, Spænding

Gretelise Holm: Dødfunden

Skrevet af den 3. december 2019 – 07:13Ingen kommentarer

Der er ikke noget bedre end en velresearchet spændingsroman, og her er Gretelise Holm bestemt i sit rette element. Dødfunden er en selvstændig domestic noir-roman om et ægteskab på godt og ondt. Om lidenskab, magt og mord. En historie om at blive drevet så langt ud i sin ideologi og fanatisme, at du ønsker den andens død.

Den 62-årige samfundsforsker Ellinor Green findes død af sin mand i deres hjem i Vanløse, da han kommer hjem fra en forretningsrejse. Politiet tilkaldes, og liget bliver obduceret som alle andre dødfundne. Ellinor var ved sin død sund og rask, og inden længe opdager politiet, at dødsfaldet ikke er helt naturligt. Ellinor har åbenbart taget sovepiller og kvalt sig selv, men den udlægning kan familien og Ellinors kollegaer ikke få til at stemme. Ellinor var en stærk og selvstændig kvinde, som bestemt ikke ville tage sit eget liv.

Politiet begynder at granske i Ellinors liv og kigge på hendes mands alibi – for det er altid ægtemanden. Men er det nu også det? Bag den perfekte facade er der flere ting, der ikke stemmer. Årevis af utroskab i ægteskabet, splid mellem mor og datter, en alkoholiseret søn, der driver lyssky forretninger med en politisk agenda, og en fyring under dække af nedskæringer. Langsomt begynder den ene sandhed efter den anden at dukke op til overfladen. Ellinor var åbenbart ikke så vellidt, som først antaget. Spørgsmålet er bare, hvem og hvad der førte til hendes død den septemberdag i Vanløse.

Er du som jeg stor fan af domestic noir-genren, er Dødfunden et oplagt valg til læsning i december. Som ny Gretelise Holm-læser var jeg vældig begejstret for hendes skildringer af falske profiler på internettet i forhold til at påvirke i en bestemt politisk retning og hendes udlægning af, hvor galt det kan gå, hvis man tager en opmærksomhedshungrende fanatisk rawfood-veganer og presser hende lidt ekstra. Og om alt det, der forbliver usagt i en familie, indtil det er for sent at få det sagt. Gretelise Holm skriver med en skarp sarkastisk pen, og jeg følte mig meget underholdt bogen igennem.

Gretelise Holm: Dødfunden, HarperCollins Nordic, 225 sider, september 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.