// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Belinda Bauer: Knæk
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Belinda Bauer: Knæk

Skrevet af den 20. november 2019 – 07:00Ingen kommentarer

På en hedebølgevarm dag i 1998 forlader den 11-årige Jack, hans yngre søster Joy og den 2-årige Merry familiens bil, som er brudt sammen, for at se hvor deres gravide mor er blevet af. Hun efterlod dem i bilen på en rasteplads for at vandre langs motorvejen til den nærmeste telefon for at ringe efter hjælp. Det var sidste gang, de så hende i live.

Tre år senere er familien faldet fuldkommen fra hinanden, og børnenes far har overladt dem til sig selv i huset. Jack vil for alt i verden undgå, at de bliver splittet ad, så han holder sine søstre væk fra omverdenen for at undgå, at de sociale myndigheder får nys om, at der bor tre mindreårige alene uden en voksen. Drevet af et raseri og en beslutsomhed uden lige holder Jack imod alle odds sin familie sammen. Han skaffer mad til dem ved at bryde ind i huse, mens beboerne er bortrejst, og mens han er der, smadrer han alt, hvad der minder ham om en lykkelig familie, og sover i børnenes senge – alt det, som Jack har mistet på så uretfærdig en måde.

Politiet er på sporet af en mand kaldet ’Guldlok’ efter eventyret af samme navn, og ledet af John Marvel beslutter de sig for at indrette et ’fældehus’, så de omsider kan fange den vandaliserende tyv, der har hærget så længe. Samtidig finder Jack et bevis på sin mors morder, som han aldrig havde troet, han ville finde i et hus, der huser et ægtepar, hvor konen er højgravid. Han er udmattet og træt af at skulle få alt til at hænge sammen og beslutter sig for, at han alligevel må hente hjælp fra nogen, han ikke stoler på – nemlig politiet.

Bauer har endnu en engang skrevet en overbevisende spændingsroman med et imponerende plot. Hun formår at skabe originale og excentriske karakterer fra den hårløse kriminelle Louis Bridge til den beskedne karakter, der skaber unikke næsten magiske knive, som kunderne hungrer efter. Det er en tempofyldt historie om en 14-årig drengs desperate jagt på den mand, der ødelagde hans familie, og hans kamp for at tilgive sin mor for at have efterladt sine børn alene på en øde rasteplads i 1998.

Er du til spændingsromaner med forskellige sideløbende historier, der til sidst kædes sammen i en smuk sløjfe, skal du kaste dig over denne nyeste Belinda Bauer-krimi. Jeg kan garantere dig, at du vil få lyst til at læse flere. Se de seneste anmeldelser af hendes bøger her; Belinda Bauer

Belinda Bauer: Knæk, Forlaget Jentas, 334 sider, oktober 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.