// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Carla Guelfenbein: Borte iblandt os
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Carla Guelfenbein: Borte iblandt os

Skrevet af den 11. januar 2020 – 06:00Ingen kommentarer

Et uheld, der får alarmklokkerne til at ringe hos en ung mand, en ung pige, der ikke kan tåle at blive rørt af andre, og en aldrende digter, der har baseret hele sin karriere på en løgn. Der er så mange facetter i Borte iblandt os, at jeg kunne blive ved. Mest af alt er det en historie om kærlighed i alle dets former, om at finde den, miste den og give slip på den.

Den berømte og gådefulde forfatterinde Vera Sigall falder ned ad sin trappe i sit chilenske hjem, og hendes yngre ven Daniel er den første til at finde hende. Hun bliver lagt i kunstigt koma, og Daniel viger ikke fra hendes side. Han kan ikke få det til at stemme. Godt nok er hun oppe i årene, men dagen før havde hun virket helt frisk. Han beslutter sig for at kontakte politiet og gøre dem opmærksomme på, at der må være sket en forbrydelse.

I mellemtiden er den unge studerende Emilia på opfordring af hendes vejleder Horacio Infante ankommet fra Frankrig for at studere de papirer, Vera har doneret til et bibliotek med kvindelige latinamerikanske forfattere. Hun vil udforske stjerne- og astronomimotiverne gennem Veras romaner. Horicio Infante kender personligt Vera og vil introducere de to for hinanden. Emilia når desværre kun at møde Vera en gang inden hendes uheld, og Emilia opsøger hende derfor på hospitalet blot for at rende ind i Daniel.

Alt imens Daniel og Emilia lærer hinanden at kende, tager Carla Guelfenbein os med tilbage til 1950’erne, hvor Horicio Infante første gang ser den mystiske og smukke Vera Sigall. Et møde, der bliver begyndelsen på en årelang kærlighed til hinanden og deres fælles fascination af det skrevne ord, men også de første spæde skridt i retning af det, der for altid vil sætte en kile imellem dem.

Historien – eller historierne – i Borte iblandt os kom faktisk en smule bag på mig. For den er enormt bevægende og tankevækkende med så mange forskellige historier, der heldigvis alle ender med at føre samme sted hen. Ulykkelige ægteskaber, utroskab, kærlighed på trods, hemmeligheder, der kan bringe folk sammen, eller hemmeligheder, der kan knuse, hvis de bliver bragt frem i lyset. Jeg ville have mere af denne historie, da sidste side var læst. Jeg var på ingen måde færdig med karaktererne og bogen. Det må være en forfatters fornemmeste mål; at skrive karakterer, der er så interessante, at læseren hungrer efter mere.

Carla Guelfenbein: Borte iblandt os, Aurora Boreal, 327 sider, oktober 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.