// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kassandra Montag: Efter syndfloden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Kassandra Montag: Efter syndfloden

Skrevet af den 16. januar 2020 – 06:05Én kommentar

Mere end et århundrede ude i fremtiden er det meste af jorden dækket af vand. Tsunamier har plaget og udslettet store dele af landområderne og kun efterladt de højeste bjergområder som øer til de overlevende. Civilisationen er kollapset, og der er ingen grundlæggende faciliteter. Og her starter Kassandra Montags uforglemmelige dystopiske roman Efter syndfloden.

”Børn tror, vi skaber dem, men det gør vi ikke. De eksisterer allerede et andet sted, inden i os, inden tiden. De træder ind i verden og skaber os. Og de skaber os først ved at tilintetgøre os.”

I syv år har Myra søgt efter sin ældste datter, Row, som Myras mand, Jacob, stak af med, da Row kun var fem år gammel. Dengang var Myra højgravid med deres andet barn og i færd med at gøre klar til, at hele deres familie skulle af sted på hendes bedstefars hjemmebyggede båd. Skæbnen ville, at Jacob tog Row og det meste af Myras hjerte med sig.

Myra og hendes nu syvårige datter Pearl sejler alene rundt i deres båd og fisker for at kunne bytte sig til andre forsyninger på de få handelsstationer, der stadig befinder sig på land. De foretrækker at leve isoleret på havet, for både fastlandet og havet er plaget af pirater – og de skyr ingen midler for at skaffe sig kvinder og pigebørn til deres avlsskibe. Da Myra en dag render ind i en mand, der hævder, han har set Row nordpå i en koloni, der hedder The Valley, gør hun alt for at komme dertil. Det er starten på en farefuld rejse ad søvejen for at søge efter hende. Uanset de konsekvenser og tab de må lide undervejs.

Jeg må sige, at Efter syndfloden er en helt igennem fremragende debut. Ikke alene er det en historie om overlevelse, det er også en historie om at bevare håb mod alle odds. Om at turde stole på mennesker, selv når de fleste har vist, at de ikke er til at stole på. Om karakterstyrke og om at ofre sig for dem, man elsker. Jeg var vild med alle bogens 432 sider og håber, Kassandra Montag snart udgiver en ny. Det kan faktisk ikke gå stærkt nok.

Kassandra Montag: Efter syndfloden, HarperCollins Nordic, 432 sider, januar 2020

Én kommentar »

  • […] Bogblogger.dk: “Jeg må sige, at Efter syndfloden er en helt igennem fremragende debut. Ikke alene er det en historie om overlevelse, det er også en historie om at bevare håb mod alle odds. Om at turde stole på mennesker, selv når de fleste har vist, at de ikke er til at stole på. Om karakterstyrke og om at ofre sig for dem, man elsker. Jeg var vild med alle bogens 432 sider og håber, Kassandra Montag snart udgiver en ny. Det kan faktisk ikke gå stærkt nok.” Læs hele anmeldelsen HER […]

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.