// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lone Theils: Stilleleg
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Lone Theils: Stilleleg

Skrevet af den 6. november 2019 – 07:13Ingen kommentarer

Det er noget tid siden, at vi sidst har hørt noget til Nora Sand, men nu er hun tilbage for fuld udblæsning, så hold på hat og briller, for det er noget af en tur, vi kommer med på i Stilleleg.

Nora er rejst til Thailand for at få sine problemer lidt på afstand. Men da hun på tv ser, at der tilsyneladende er begået et terrorangreb i England, er hun nødt til at afkorte ferien og vende tilbage til sit job som journalist, så hun kan dække sagen. Hun indlogerer sig i den lille provinsby Toppingham, hvor politichefen er blevet halshugget og en video af mordet lagt på nettet. Det er nærliggende at mistænke IS for at stå bag, og det er da også den retning, efterforskningen går i.

Nora har dog ikke være længe i Toppingham, før hun fornemmer, at noget er helt galt i den lille by. Den myrdede politichef var kendt for at være en led stodder, der ikke gjorde noget for at stoppe kriminaliteten i byen, snarere omvendt, så er det mon virkelig IS, der står bag drabet? Jo mere Nora graver i sagen, jo tættere kommer hun på at afsløre byens mørkeste hemmelighed – en hemmelig, der er så grufuld, at nogen er villig til at gøre alt for at undgå, at sandheden kommer frem.

Lone Theils er uddannet journalist og har tidligere været bosat i London, og man kan mærke, at hun kan trække på egne erfaringer, når hun skriver, hvilket giver historien en større troværdighed. Hun har endnu engang skrevet en rigtig god krimi, som nærmest læser sig selv, og som helt sikkert vil koste dig nattesøvn, for den er umulig at lægge fra sig. Det er god underholdning baseret på relevante emner som terror og trafficking. Bogen er – desværre – løst baseret på virkelige hændelser i England, hvilket gør historien endnu mere tragisk.

Jeg er fan af den hårdtslående Nora, men er samtidig vild med, at der åbnes op for en blødere side af hende i forholdet til Andreas, som jeg er meget spændt på at høre mere om med den cliffhanger, som bogen slutter med. Der er kun én ting at sige – Lone, vi vil have mere Nora nu!

Lone Theils, Stilleleg, Lindhardt og Ringhof, 396 sider, oktober 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.