// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Catherine Steadman: Noget i vandet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Catherine Steadman: Noget i vandet

Skrevet af den 7. oktober 2019 – 06:17Ingen kommentarer

Hvor godt tror du, at du kender din store kærlighed? Hvor meget skal der til, for at kærligheden forsvinder i det, der virker som det mest perfekte forhold? Er det mon pengeproblemer, utroskab eller noget helt, helt andet? Det er ikke til at læse, at Noget i vandet er Catherine Steadmans debut.

Erin er dokumentarfilmskaber og forlovet med den charmerende og succesfulde økonomiske rådgiver Mark. Sammen er de noget af et par, og deres liv er intet mindre end perfekt. De har planlagt det helt store bryllup efterfulgt af en månedlang bryllupsrejse til Bora Bora, hvor Erin har lovet Mark, at hun på trods af sin skræk for at dykke vil give det endnu et forsøg. Tiden op til brylluppet bliver dog alt andet end idyllisk, da Mark mister sit job, og det ændrer en del på deres ekstravagante bryllupsplaner. Erin selv har travlt med at interviewe tre fanger til sin dokumentarfilm, og brylluppet nærmer sig.

Efter et billigere bryllup tager parret på bryllupsrejse til Bora Bora, hvor de tilbringer deres dage med vandreture og med at dykke i det krystalklare hav – kun afbrudt af en storm, som holder dem indendørs og ændrer deres dykkerplaner for dagen efter. I stedet sejler de ud til en lille ubeboet ø en times tid fra Bora Bora for at dase i solen og hinandens selskab hele dagen. Turen hjem fra øen er lang, og Erin døser hen, mens Mark sejler båden. Pludselig stopper han båden, og de befinder sig i et hav dækket af papir. Erin er bange og vil gerne sejle videre, men Mark er stålfast besluttet på at undersøge, hvad der er sket. For kan det være en båd, der er sunket i stormen, og er der nogen overlevende? Så hører de det; ’dunk, dunk, dunk’, som er der noget tungt, der rammer deres båd.

Noget i vandet er en rigtig god spændingsroman med et virkelig godt plot. Historien bliver langsomt bygget op, og jeg tænkte et par gange undervejs – hvad er det med den titel? Den passer slet ikke til det, jeg havde forestillet mig. Jeg blev nødt til at lade mig rive med, for det er den langsomme ombygning, der giver historien og plottet karakter, og når sidste side er læst, falder alle brikker på plads. Noget i vandet kan sammenlignes med psykologiske thrillere skrevet af Paula Hawkins og Clare Mackintosh, så hvis du er vild med dem, er der nu en ny fremragende forfatter i spil.

Catherine Steadman: Noget i vandet, Forlaget Memoris, 350 sider, september 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.