// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mikaela Bley: Lykke
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Mikaela Bley: Lykke

Skrevet af den 10. oktober 2019 – 06:21Én kommentar

En frygtelig tragedie finder sted i Stockholm, for den 8-årige Lykke forsvinder sporløst fra idrætshallen hvor hun skulle til tennistime. Men timen var aflyst, og ingen har set Lykke siden hendes fars kæreste Chloé sat hende af. Lykkes mor og far, Helene og Harald, er på overfladen helt knuste, men det viser sig hurtigt, at der under overfladen er noget helt galt.

Helena og Harald er blevet skilt og deler Lykke mellem sig en uge ad gangen Helena bor alene og er ikke kommet sig over skilsmissen og Harald bor sammen med Chloé, som han har fået et barn med. I det hjem er også Mona, som har været ansat til at passe Lykke og hus hos Helena og Harald, da de var sammen. Nu passer hun barn og hjem hos Harald og Chloé og selvfølgelig Lykke, når hun er der. Så Mona er det faste holdepunkt. Men Lykke er på trods af Monas kærlighed ikke særlig velkommen og kilde til skænderier mellem hendes far og Chloé, fordi Chloé ikke vil havde hende der. Lykke er en ulykkelig lille pige.

Når hun er hjemme hos sin mor, er hun også til overs, fordi hendes mor ikke rigtigt kan overskue noget. Det er ikke nemt at være Lykke, og nu er hun forsvundet – og politiet har stort set ingen spor.

På TV4 er hver dag en kamp om at komme først med nyhederne, og derfor arbejder journalisten Ellen hver dag for at finde de gode nyheder. Da hendes chef, og gamle kæreste Jimmy sætter hende på sagen om Lykke, kaster hun sig ud i det med blandede følelser. For Lykkes sag sender hende tilbage til hendes barndom, hvor hun mistede sig tvillingesøster Elsa, og hele hendes familie gik i opløsning. Ellen har voldsom skyldfølelse over at være den, der overlevede og har altid følt at hendes forældre bedst kunne lide Elsa. Hendes mor og far er skilte og faren er sammen med en ny kvinde, som han har fået børn med og der er ikke plads til Ellen. Hendes mor bor på et slot, Ellens barndomshjem og hende og Ellen har et svært forhold, hvor Elsa er en kile imellem dem.

På sin vis ligner Lykkes og Ellens historier hinanden: at være barn i en familie, hvor man ikke føler sig velkommen, og måske derfor bruger Ellen alt sin tid på at løse sagen om Lykke. Gennem dette får vi også et indblik i Ellens mørke indre og hendes kærlighed til Jimmy, som forlod hende uden forklaring.

På trods af, at Mikaela Bley, som så mange andre, har valgt en kvindelig journalist som hovedperson i sin debutkrimi, så lykkes det rigtigt godt for hende. For Ellen er med sin noget skæve og sørgelige baggrund meget interessant. Mikaela Bley formår også at skrive både spændende og vedkommende om det at være skilsmissebarn inden for krimigenren, så jeg har været rigtigt godt underholdt. Hun har lidt mere på hjerte end bare spænding og plottet er uforudsigeligt. Jeg glæder mig meget til den næste krimi i serien, Liv, som jeg er så heldig også at have og som lige er udkommet i her i september 2019.

Mikaela Bley, Lykke, forlaget People’s Press, oversat af Lilian Kingo, 303 sider, april 2018

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.