// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Birgithe Stender-Jensen: Vintermørke
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Birgithe Stender-Jensen: Vintermørke

Skrevet af den 18. september 2019 – 06:39Ingen kommentarer

Det hele starter med en brand på en gård midt under en slem snestorm på Bornholm. Da hjælpen når frem, står intet til at redde, heller ikke det ægtepar, der boede på gården. Det står hurtigt fast, at der er tale om en mordbrand, men ingen kendte parret, de har tilsyneladende ingen familie eller venner, og politiet er derfor på bar bund i jagten på et motiv.

Kort tid efter findes liget af en treårig pige i snedriverne. Hun bærer præg af vold og misbrug, men ingen savner hende. Hvem er hun og hvordan er hun endt der? Og hvordan kan ingen savne en treårig pige?

Samtidig bliver en ung piges selvmordsforsøg afværget af sygeplejersken Kirstine, men pigen nægter at tale, og hverken politiet, psykiateren, der er ansvarlig for hendes efterfølgende behandling eller den lokale præst, de involverer, kan få pigen til at tale.

De tre hændelser ryster den lille ø, men politiet har svært ved at opklare, hvad der er sket, og de støder konstant ind i kolde spor. Efterforsker Camilla Ambrosen og hendes kollegaer kommer vidt omkring i efterforskningen i deres jagt på en sammenhæng.

Der foregår mange ting i bogen. Måske for mange. Og selvom den kommer hæderligt i mål med plottet, så sidder jeg tilbage med en følelse af, at der simpelthen skete for mange ting, og der er et par sidespor og karakterer, som jeg ikke er sikker på, hvorfor er med.

Bogen er første bind i en planlagt serie om efterforskeren Camilla Ambrosen og brandmanden Knud Kofod. Måske netop derfor var der behov for så meget baggrund og så grundig indføring i karaktererne. Men det fylder lidt rigeligt.

Bogen er i øvrigt velskrevet og underholdende, og forfatteren benytter nogle klassiske og effektive greb, som skift i tid og synsvinkel, og de korte kapitler sætter et tempo, der gør, at bogen er hurtigt læst.

Det er en hæderlig debut og jeg er godt underholdt. Det bliver spændende at se, hvad Camilla Ambrosen og Knud Kofod skal prøve kræfter med næste gang.

Vil du have mere Bornholmer-krimi, så har vi også anmeldt Pernille Boelskovs Granitgraven her på bloggen.

Birgithe Stender-Jensen, Vintermørke, forlaget 4. til venstre, 30. august 2019, 346 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.