// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Pernille Boelskov: Granitgraven
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Pernille Boelskov: Granitgraven

Skrevet af den 14. juni 2015 – 07:10Én kommentar

Agnethe er præstevikar i Rønne. Hun kommer oprindeligt fra øen, men er flyttet derfra efter en ulykke i familien, og en del af hende håber, at hendes tilbagevenden samtidig kan betyde forsoning med familien efter 15 år.

Men da en ung mand findes myrdet i et nedlagt granitbrud, og Agnethe er den eneste, der ved, hvem han er, vender det ikke kun bunden i vejret på hendes arbejdsliv, men også hendes familierelationer. Det er nemlig Agnethes fætter, der står i spidsen for efterforskningen, og Agnethe mener ikke, at politiet er på rette spor, og hun indleder derfor sin egen personlige efterforskning. Og det behager hverken hendes fætter, hendes kollegaer eller de lokale.

Vi kommer på en længere rejse rundt omkring på Bornholm og frem og tilbage til Anden Verdenskrig – og det er interessant læsning.

Jeg læste bogen på få dage og var ret opslugt af den. Jeg kan godt lige sproget, og selvom der ikke er ret meget action, så fanger den.

Når jeg sidder nu og tænker tilbage på handlingen, er jeg dog ikke overbevist om hovedpersonens troværdighed. Ville en ung præst virkelig gå så langt og sætte sin karriere og en mulig forsoning med sin familie over styr på grund af en myrdet ung mand, som hun kun har mødt få gange? Jeg vil lade tvivlen komme hende til gode og se hvad hun roder sig ud i næste gang. Granitgraven er nemlig første bind i en krimiserie om præsten Agnethe Bohn.

Pernille Boelskov, Granitgraven, Forlaget 4. til venstre, april 2015, 300 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.